Ostali sportovi

FOTO: Velemajstor Dalibor Stojanović pobjednik turnira „Ajvatovica 2022“, Zeničanin Goran Trkulja četvrti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom tradicionalne manifestacije 512. „Dani Ajvatovice 2022“, Muftijstvo travničko i Šahovski klub ”Travnik” organizovali su, četvrtu godinu zaredom, šahovski turnir „Ajvatovica 2022“.

Turnir se igrao u subotu 25.6.2022.godine u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, a nastupilo je rekordnih 63 šahista iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, među kojima su bila po tri velemajstora (GM) i Inter majstora (IM), te pet FIDE majstora (FM).

Pobjedio je velemajstor Dalibor Stojanović iz Bijeljine sa ubjedljivih 6,5 poena iz 7 partija. Drugo mjesto pripalo je goraždanskom FM Efimu Muratoviću (6,0), dok je trećeplasirani bio velemajstor Denis Kadrić (5,5), pobjednik ovog turnira od prije dvije godine.

Četvrti je bio Zeničanin, IM Goran Trkulja, takođe, sa 5,5 poena, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Bilježimo još neke rezultate Zeničana, Farisa Čunjala sa 5,0 poena, Vahdeta Patkovića 4,5, Halida Bajramovića 4,0, te Dine Markovića sa 4,0 poena.

Među nagrađenim šahistima na 5-10 mjestu našli su se FM Vladimir Bilić sa 5,5 poena, te IM Vlado Jakovljević, Halim Hutinović, FM Ilijas Terzić, GM Milan Vukić i Muzafer Alihodžić po 5,0 poena. Najuspješniji domaći šahista je bio Abdurahman Gagić, dok su robne nagrade za najuspješnije kadete dobili Nasir Radača (Sarajevo) i Ria Karajko (Travnik).

Igralo se sedam kola po Švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje). Tempo igre bio je 15 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir će se rejtingovati za zvaničnu rapid rejting-listu FIDE.

Direktor turnira bio je doc.dr.Dženan Dautović, predsjednik UO ŠK ”Travnik”, a glavni sudija IA Mirza Miralem.

E.Imamović

Foto sa ŠK Travnik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno