Ostali sportovi

FOTO: Vedro – prvi izlet ove godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Vedro – prvi izlet ove godine – Vedro Bočica 2020.

Ako se po jutru poznaje dan, onda se po prvom izletu Vedra poznaje godina. Samo jutro, atmosfera, raspoloženje su ukazivali na to da će dan bit vedar, sunčan i ne tako hladan za datum.

Kolona Vedra se zaputila kakanjskim planinarskim stazama kao i na prvom vedrovom izletu kad nas je Dženan Ajdinović vodio iz Kraljeve Sutjeske na Bobovac, dok je drugi izlet bio na Tajan. Sada smo se odlučili da godinu započnemo izletom u Kaknju i to se pokazalo dobrim odabirom. Naši domaćini Amela i Edin Džomba su nas vodili iz Zgošče do Bočice. Kompaktna kolona planinara se kretala iz Zgošče, uz nekoliko pauza i više predaha nakon 4 sata pješačenja i pređenih 12km po prekrasnim, živopisnim krajolicima stigosmo na planinarski dom Bočica. Lijepo uređen dom na proplanku ispod crnogorične šume kao da je bio na tom mjestu, a da se naknadno prostrla livada i naredalo drveće, sve se uklapa jedno u drugo. Jednostavno predivno, kao i doček od strane domaćina sa doma.

Nakon 90 minutne pauze i bogate planinarske trpeze, koja je ne samo bila dovoljna da nadomirimo izgubljene kalorije, već čak i da nam ostane viška kalorija nakon završene kompletne ture. Povratak po planu, 3 sata pješačenja i novih 6km staze su svojom ljepotom omamivljali i u dahu uz pauzu na vidikovcu nas vratili do prevoza. Velika zahvalnost za odabir ture i vođenje ide našim dragim planinarima iz Kaknja, bračnom paru Džomba.

Kao i uvijek za sigurnost i jedinstvo kolone su bili zaslužni vedro vodiči, ovaj put za sigurnost i pomoć na terenu su bili uz nas i pripadnici Gorske Službe spašavanja stanica Zenica.
Dužina ture: cca 18km

Vrijeme trajanja ture sa pauzama: 7h

VEDRO



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno