Info

FOTO: VEDRO – Maglić i noć pod zvjezdanim nebom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: VEDRO – Maglić i noć pod zvjezdanim nebom – Popeti najviši vrh Bosne i Hercegovine je čast i dužnost svakog njenog stanovnika. Planina Maglić, sa istoimenim vrhom, leži na jugoistoku naše zemlje, i mami svojom ljepotom tokom čitave godine. Ovaj put smo bili bio njegovog septembarskog ruha, a noć provedena na Trnovačkom jezeru pod zvjezdanim nebom je bio vrhunac ovog pohoda.

Vikend avantura Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma ˝Vedro˝ na planinu Maglić je počela okupljanjem učesnika već u rano jutro pred Gradskom Arenom u Zenici. Grupa od 30 zaljubljenika u planinu započela je svoj uspon do najvišeg vrha Bosne i Hercegovine na 2386 m.n.v. Kolona je se kretala stazom preko Lokve Dernečišta.

Na krovu naše zemlje bili smo u 13:00 h, a organizatori su naročito ponosni jer je od 30 osoba 20 njih po prvi put popelo ovaj vrh. Na pohodu Vedra učestvovali su i članovi PD Tvrtkovac, PD Poštar i PD Željezara.Nakon pauze i slikanja počelo je spuštanje prema Trnovačkom jezeru.  Ova staza je inače jako strma, tako da je se kolona spuštala sa posebnim oprezom. Na jezero se stiglo oko 17:00 h bez nekih problema.

Nakon toga krenulo se u postavljanje šatora, večera i druženje uz logorsku vatru te spavanje. Drugi dan, nakon buđenja i doručka, iskorišten je za obilazak jezera i u 12:00 h start prema Prijevoru za koji je trebalo oko 2 sata pješačenja.

U povratku se svratilo na Tjentište i nezaobilazan posjet spomeniku na Sutjesci. U Zenicu se stiglo u 21 sat. Do sljedeće avanture i pohoda, VEDRO



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno