Ostali sportovi

FOTO: Vedad Karić i Eldin Šarić državni prvaci u MTB XC ELIMINATORU!

FOTO: Vedad Karić i Eldin Šarić državni prvaci u MTB XC ELIMINATORU! – Danas je u Vlasenici održana utrka državnog prvenstva u disciplini MTB XC Eliminator.
 Izuzetno zahtjevna staza i tehnički zamišljena sa  teškim uslovima na njoj, obzirom da je noć prije padala kiša, biciklisti Rotacije – SPIN iz Zenice su ipak pokazali najviše i sa odličnim vještinama i ogromnom količinom snage osvojili najsjajnija odličja.
Vedad Karić je u najjačoj kategoriji Seniori – Elite ostavio konkurenciju iza sebe i tako postao državni prvak u ovoj disciplini gdje je također upisao novih 100 bodova na premierligaški konto obzirom da se utrka bodovala i za Premier ligu BiH.
Eldin Šarić je također dobro odvezao utrku i u kategoriji Mastera A osvojio titulu drzavnog prvaka u pomenutoj disciplini te također povečao bodovni saldo Premier lige BiH.

“Veoma sam sretan i naravno ponosan što sam pobjedio ovu utrku. Sama staza utrke je bila jako zanimljiva jer je jedan dio staze bio tehnički zahtjevan sa velikim skokom, ali eto ja sam se najbolje snašao i uz veliki napor uspio donijeti titulu državnog prvaka u našu Zenicu. Raduje me trenutna forma u kojoj se nalazim jer je ispred mene još nekoliko odlučujućih utrka i ukoliko ostvarim dobre rezultate na njima mislim da ću odbraniti i titulu Premier lige BIH što mi i jeste glavni cilj.” rekao je Karić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem