Zenica

FOTO: Vaskrs u Zenici – Vjerski službenici i nekolicina vjernika prisustvovali liturgiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U crkvi Rođenja Svete Bogorodice u Zenici jutros je služena vaskrsna liturgija kojoj je osim paroha Marka Maleša i pomoćnika, prisustvovala i nekolicina vjernika koja je uglavnom, poštovala naredbe kriznih štabova.

Najveći krišćanski blagdan ove godine je bio u potpuno drugačijem ambijentu u odnosu na protekle godine kada se u jedinoj pravoslavnoj crkvi okupi veliki broj vjernika koji uz molitvu dočekaju Vaskrs.

“Silom prilika ova liturgija će biti bez vjernika mada se nadamo da su svi oni u mislima s nama u liturgiji. Ipak, Vaskrs je najradosniji praznik pa nam ni koronavirus ne može pokvariti radost vaskrsenja”, kazao je Maleš.

Jutrošnjoj liturgiji u Zenici prisustvovali su članovi hora i pomoćnici Marka Maleša, a nekoliko minuta nakon početka liturgije počeli su pristizati i vjernici. Njih tek nekoliko, koji su samovoljno došli u crkvu, uglavnom su imali zaštitne maske i rukavice.

Maleš je dodao kako je Vaskrs pobjeda života nad smrću i da je suština ovog blagdana takva da uprkos praznom hramu ne smiju biti tužni.

“Nadamo se da će nam ovaj praznik pomoći da prevaziđemo sve ove probleme, nevidljive neprijatelje i onda će nam svaka nedjelja biti naš Vaskrs”, zaključio je Maleš. Tekst i foto: E. Mehić / Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno