Info

FOTO: Uspješno završena rekonstrukcija magistralnog cjevovoda Kruščica – Zenica

JP ViK d.o.o. Zenica obavještava da je uspješno završena rekonstrukcija magistralnog cjevovoda DN 600 Kruščica-Zenica. Kompletna operacija koja je obuhvatala pražnjenje cjevovoda u dužini od 21 kilometar, rekonstrukciju cjevovoda u dužini od cca 50 metara, te ponovno zapunjavanje cjevovoda  i vraćenje sistema u normalno stanje je izvedena u roku od 30 sati.

JP ViK d.o.o. Zenica je prije  početka radova napunilo sve raspoložive kapacitete za akumuliranje vode i preduzelo druge pripremne radnje tako da prekid  dotoka  vode  iz Kruščice koji je  bio nužan za  vrijeme izvođenja radova nije prouzrokovao poremećaj u vodosnabdijevanju, te je uspješno održan kontinuitet u snabdijevanju vodom svih potrošača  na  području grada  Zenica.

Rekonstrukcija dijela čeličnog cjevovoda DN 600 kojim se doprema voda sa izvorišta Kruščica u rezervoar Zmajevac II je bila neophodna zbog toga što se na lokalitetu Križančevo Selo, općina Vitez, u posljednjih pet godina u više navrata dešavao kvar na cjevovodu. Otklanjanje kvara na predmetnoj lokaciji je bilo veoma kompleksno jer se postojeća cijev nalazila na dubini većoj od 10 metara te da  se radilo o dijelu cjevovoda sa pritiskom od 26 bara.

Izvedenom rekonstrukcijom je zamijenjen dio cjevovoda u dužini od cca 50 metara i premošten na odgovarajuću dubinu. Radove na rekonstrukciji cjevovoda je uspješno i u zadatim rokovima izvela  kompanija ITC d.o.o. Zenica. Ova  aktivnosti je realizirana u okviru projekta Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda BiH II koji sa ciljem unapređenja javnog vodovodnog sistema u gradu Zenica uspješno implementira JP ViK d.o.o. Zenica.

JP ViK d.o.o. Zenica je izvršilo pražnjenje i ponovno zapunjavanje cjevovoda, kao i sve ostale pripremne aktivnosti koje su poduzete kako bi cjelokupna operacija bila uspješno provedena.

Zahvaljući stručnosti, a zatim i iskustvu i požrtvovanosti angažovanih radnika JP ViK d.o.o. Zenica sve  planirane aktivnosti su izvedene na najbolji mogući način. JP ViK d.o.o. Zenica zahvaljuje kompaniji ITC d.o.o. Zenica za visoku kooperativnost i profesionalizam u realizaciji planiranih aktivnosti.

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: