Košarka

FOTO: Uspješno završen festival ženske košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uspješno završen festival ženske košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić- Finalnom utakmicom pionirki KŽK Čelik – ŽKK Startz u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ završen je festival ženske košarke u znak sjećanja na Amnu Fazlić. U ovom finalu slavila je ekipa domaćina, KŽK Čelik Zenica.

KŽK Čelik je bio organizator festivala košarke, nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu, u čast preminule košarkašice ovog kluba, Amne Fazlić, koja je tragično nastradala prije 12 godina.

Turnir je održan u zeničkoj ljepotici Areni u dane 17. i 18.august 2022.godine uz učešće šest ekipa u tri starosne kategorije i to za predpionirke, pionirke i kadetkinje.

Na turniru su učestvovale ekipe: Jumper Zenica, Promo Donji Vakuf, Konjic, Iskra iz Bugojna, Startz iz Tuzle i domaćin KŽK Čelik.

U predpionirskoj konkurenciji svi su prvaci: Startz, Konjic, Promo, Iskra, Jumper i Čelik.

Kod kadetkinja prva je ekipa Čelika, druga ekipa Konjica, a treća Promo.

U pionirskoj konkurenciji prvak je Čelik, drugi Startz, treći Konjic, četvrta Iskra, peti Jumper i šesti Promo.

U zeničkoj Areni je nastupilo preko 200 djevojčica. Djevojčice su bile uzrasta od 7 do 15 godina, imali su i najmlađe učesnike, za mini basket i tu su svi prvaci. Pionirke i kadetkinje su odigrali svoje utakmice u Areni. Sve je prošlo u najboljem redu, djeca su otišla zadovoljna, iz našeg Grada nose lijepe utiske, družili su se dva dana, obišli su spomen- ploču u znak sjećanja na Amnu Fazlić, iskoristili su i peti Zenica Summer Fest i posjetili koncert Petra Graše, treneri su se družili, održali sastanke s klubovima. Iskorištena su dva dana za druženje, igru, veselje, ali i radne sastanke.

-U protekle dvije godine, nažalost, nismo bili u mogućnosti da održimo ovaj turnir iz svima nama dobro poznatih razloga pandemije koja je iza nas. Mi smo ponosni smo na činjenicu da smo ove godine ponovo uspjeli da aktiviramo ovaj festival, odnosno ovaj događaj i nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti s ovim aktivnostima. Mi kada smo na proljeće razgovarali o samom festivalu i organizaciji, svjesno smo planirali samo domaće ekipe iz razloga da se ne bi desili neki faktori koji bi omeli turnir. Ako prilike dozvole u narednom periodu nastojat ćemo da festival bude internacionalni -, izjavila je Senaida Tabić predsjednica KŽK Čelik u najavi ovog turnira.

Turnir su podržali Zeničko- dobojski kanton, Grad Zenica i BH Telecom.

Tekst E.Imamović

Foto E.Imamović/A.Kalušić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno