Ostali sportovi

FOTO: Uspješno završen drugi Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “SRCE ČELIKA” 2022

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 29. i 30.oktobra 2022.godine, održan je drugi Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “SRCE ČELIKA”. Turnir se održao u gradskoj Areni “Husejin Smajlović” u Zenici, a organizator je bio KRG „Čelik“ Zenica. Na istom je učešće uzelo 348 takmičarki iz 15 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine, saopštili su iz KRG „Čelik“ Zenica.

Svečana ceremonija otvaranja turnira je uslijedila nakon takmičenja B-LIGHT individualnog programa u subotu u 13 sati, gdje je zeničkom Arenom prodefilovalo oko 200 učesnica koje su nastupale prvi dan 2. Internacionalnog tunira u ritmičkoh gimnastici “SRCE ČELIKA”.

Publici su se predstavile sve članice Kluba ritmičke gimnastike “Čelik” Zenica i oduševile publiku svojim nastupima.

Nakon himne Bosne i Hercegovine pristunim se obratila predsjednica Kluba Aida Keso, koja je uručila priznanja Aidi Hadžić – Plaketu za izuzetan doprinos u razvoju ritmičke gimnastike u Zenici, Alini Brutus – Povelju o prijateljstvu i saradnji između KRG “Čelik” i KRG “RITAM” i profesorici Mirjani Mađarević – Priznanje za izuzetne rezultate u ritmičkoj gimnastici u Zenici, nakon čega je Predsjednica i trenerica Kluba ritmičke gimnastike “Čelik” Zenica, Aida Keso, proglasila 2. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “SRCE ČELIKA” – zvanično otvorenim.

Uprava Kluba i roditelji KRG “Čelik” Zenica su nakon toga odali priznanje i zahvalili se trenerici Aidi Keso na dosadašnjem trudu i radu sa djevojčicama u Klubu.

-Ispred roditelja Kluba ritmičke gimnastike “Čelik” Zenica želimo da se zahvalimo trenerici Aidi Keso za sav trud i rad koji je uložila u djecu ovog kluba, za zalaganje i predanost koju pokazuje za svako dijete, za njihov odgoj jer neke lekcije se ne uče u školi i za uspjeh koji su ostvarili.

Naša djeca zahvaljujući tebi izrastaju u formirane, zdrave, samostalne ljude, u sportske drugare i osim sporta kojim si ih povezala, povezala si ih i neraskidivim vezama prijateljstva, podrške i razumijevanja. Veliko hvala za sve. -, kazali su iz Uprave Kluba i roditelji djevojčica iz KRG „Čelik“.

Turnir je trajao dva dana, a više od 30 društveno odgovornih kompanija je stalo je uz ovaj uspješni zenički Klub i omogućilo svim učesnicama prelijepi sportski ambijent, ugodnu i prijateljsku atmosferu.

Sponzori 2. Internacionalnog turnira u ritmičkoj gimnastici ” SRCE ČELIKA” bili su: Grad Zenica,  Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Rotary Club Zenica, Caffe Bar SM Kiseljak,

Pacifik Union Zenica, Vilašped, Hotel Dubrovnik Zenica, Strong auto Zenica, Bossil d.o.o. Vitez,

RM-LH Zenica, GT Servis Zenica, Fast Food Urban Zenica, Optika A2 Zenica,  Branex Busovača,

Mikrofin Osiguranje ZENICA, Next Busovača, Tiru-riru Busovača, DUNAV OSIGURANJE, SHOT d.o.o. Zenica, DM, Domea Zenica, Bingo d.o.o., Frizerland, OVNAK Vitez, Farmasi Zenica, RAS Studio Zenica,

HASS Zenica, Sweet d.o.o. Zenica, Knjižara DAS Zenica,  Leda, Pekara Mrvica, Buregdžinica SAM,

Bella Ciao, ZEFARM d.o.o. ZENICA, Cvjećare Orhideja i Cvijetna Čarolija M!

-Ponosni smo što smo ove godine u Zenici okupili duplo više takmičara, i što smo opravdali povjerenje koje su nam ukazali sportski klubovi i sponzori. Hvala svima koji su svojim prisustvom, finansijskom podrškom, aplauzom i lijepim riječima podrške uljepšali naš 2. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “SRCE ČELIKA” 2022 -, kažu ponosno u KRG „Čelik“.

E.Imamović

Foto sa KRG „Čelik“/ E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno