Info

FOTO: Uspješno realizovana dva kampa pod sloganom „Jedan svijet“ na Boračkom jezeru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uspješno realizovana dva kampa pod sloganom „Jedan svijet“ na Boračkom jezeru – Volonteri i osoblje  Saveza izviđača grada Zenica su u proteklih devet dana uspješno realizovali aktivnosti kampova „Jedan svijet 10+“ i „Jedan svijet 15+“ održanim na terenima Boračkog jezera.

Adolescenti i mladi iz Prijedora, Broda, Mostara, Sarajeva i Zenice su tokom devetodnevnog druženja pokazali na najbolji mogući način  da su razlike koje nameće društvo njegova najveća snaga.  Interernički projekat „Jedan svijet“ ( One World)   je početak jedne velike priče koja će nastaviti da okuplja adolescente i mlade u  uslovima pandemije, promovisati mjere brige o sebi i drugima,te  pokrenuti proces promjena tokom kojeg pojedinac ili društvo premošćuje dvije ili više kultura.

Umjesto izvještaja  najbolji opis doživljenog ćemo prenijeti podatkom da je na aktivnosti kampa realizovano 11.610 volonterskih sati, te  odlomkom   teksta  naše mlade  članice  Melise Hodžić, moderatora i učesnika kampova, koji je pročitan prilikom ceremonije zatvaranja:

„Učesnici i odrasli su stvorili mjesto gdje se dani dijele na slatke i slane doručke, gdje se u jutarnjim satima metle mjere u karatima, mjestu gdje su gitara, limica, hammock, i ljubav sastavni dio kolektivne opreme, i gdje se bliski poznaju po maramama. Ne znam koliko od vas je svjesno, koja je privilegija biti dio mozaika, u kojem se, ma kakav oblik zauzeo, jednostavno savršeno uklopiš. Protkano i kišom i suncem, i smijehom i suzama ovo nas bezvremeno utočište okuplja. Svaka prošarana na svoj način a opet sa istim ciljem- čuvati porodicu vezanu prijateljskim čvorom. Jedno veliko hvala što ste još jednom pokazali sta znači imati srca koja uz distancu kucaju još samo jače Velika nam je čast sto smo ove momente dijelili zajedno i iskreno se nadamo da ćemo i ostati zauvijek skupa i uvijek jedno jer sa sigurnošću tvrdim da ne postoji nista toliko vrijedno! „

Projekat „Jedan svijet“  i njegove aktivnosti  su  dijelom finansirane grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država i kroz prodršku projektima od strane gradova Zenica i Prijedor.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno