Ostali sportovi

FOTO: Uspjesi karatista Karate saveza ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uspjesi karatista Karate saveza ZDK – Klubovi KK  „Internacional“ Zenica, KK „Viktorija“ Žepče, KK „Tešanj“ i KK „Usora“ Usora, članovi Karate saveza ZeDO kantona učestovali su na Državnom prvenstvo za kadete, juniore , U21 i Para prvenstvu za 2018 godinu u Banjaluci 17.11.2018.godine.

Na prostor sa kojeg dolaze ovi klubovi došle su 3 zlatne medalje, jedna srebrena i 4 bronzane medalje. Osim pojedinačnih medalja koje su takmičari osvojili za svoje klubove, po prvi put kata timovi su bili sastavljena od takmičarki iz dva kluba : KK „Viktorija „Žepče“ i KK „Internacional“ Zenica. Vodeći se da ovaj plasman pripada nama, okupili smo ekipe, blagovremeno su urađene dvojne registracije što se pokazalo ispravnim, a i zajedničke pripreme nisu izostale.

Juniorke ekipno su kate šampionke BiH (Matea Radić, Josipa Adžić, Alma Bećarević),a i mlađe seniorke također su ekipno kate šampionke BiH (Lejla Begić, Leonora Jakić, Klara Mrkonjić).

Svi pojedinačni plasmani i ekipni su otvorili put za reprezentaciju BiH koja za 15 dana nastupa na Balkanskom šampionatu u Dubrovniku RH. Odlaskom na prvenstvo Balkana ostao je uskraćen kata tim KK „Tešanj“ za samo jednu zastavicu, ali rezultat i srebrena medalja je za svaku pohvalu.

Formiranje KS ZeDo kantona, te aktivnosti nakon tog: kantonalno prvenstvo u junu , uspješno polaganja 25 takmičara za zvanja majstor karatea 1.Dan u julu, te polaganje 19 takmičara za zvanja sudija u oktobru i zajedničkog nastupa na nivou Državnog prevenstva BiH pokazalo su svu opravdanost udruživanja 15 klubova sa područja kantona u zajednički Savez. Savez nastavlja sa daljim aktivnostima.

Sretno djevojkama i trenerima u završnici priprema i organizacije odlaska i učešća među najboljim na Balkanu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno