Zenica

FOTO: Upriličen prijem za nove hafize s područja Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu 23. novembra 2022. godine, upriličen je prijem muftije zeničkog hafiza prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića za hafize s područja Muftiluka zeničkog koji su u protekloj 2022. godini položili hifz pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Prijemu su prisustvovali sljedeći hafizi i hafize: hafiza Hadidža Rešić iz Zenice, hafiz Adnan Imamović iz Zenice, hafiza Amina Ahmić iz Zavidovića, hafiza Esma Aličić iz Doboja, dok je hafiza Zejna Babić iz Doboja bila opravdano odsutna.

Nakon što je hafizima zaželio dobrodošlicu i upoznao ih sa organizacionom strukturom i radom Muftijstava zeničkog, muftija Dizdarević prezentirao je historijat učenja hifza u Zenici i Bosni i Hercegovini navodeći najznačajnije aktivnosti koje je Islamska zajednica realizirala i realizira u cilju promoviranja i unapređenja učenja Kur’ana napamet.

Prijem je organiziran kao dio Manifestacije “140 godina od rođenja Muhameda Seida Serdarevića”, a istim povodom, u četvrtak 01. decembra, planiran je i prijem za najbolje muallime s područja Muftiluka zeničkog.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno