Sudske klupe

FOTO: Uprava policije MUP-a ZDK – Izvršenim pretresom u Zenici pronađena opojna droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica B.N, rođenog 1985. godine, iz Zenice, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres kuće koju koristi navedeno lice a koja se nalazi u ulici Avde Smajlovića, Grad Zenica. Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće:

• 54,80 grama biljne materije, upakovane u 68 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, i
• 8,65 grama praškaste materije, upakovane u 15 pojedinačnih sadržaja i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed),

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korištena kao dokazni materijal u daljnjem postupku. Prilikom pretresa lice B.N. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, nakon čega je predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno