Biznis

FOTO: Upoznajte neke od izrađenih predmeta i autoricu “Unikat torbi Dženita”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Naša sugrađanka Dženita ima 25 godina, sinčića od 16 mjeseci, tri godine je u sretnom braku. Od punoljetstva do poroda je bila zaposlena, a “slobodno vrijeme” je iskoristila da realizira svoju ideju pravljenja unikatnih torbi, ručno rađenih, od detalja do postave.. Ovo je njena mala priča kako vrijedne ruke i ideje “čuda” stvaraju.
-Ideja mi je došla gledajući na društvenim mrežama kako da krenem, korak po korak… I na kraju odlučim da pokrenem svoj mali biznis ‘od kuće’. Prva torba je bila “kreacija mene” iznijela sam sebe kroz tu prvu torbu. Naravno podijelila sam na društvenim mrežama, gdje sam dobila super komentare, pohvale. Kroz tih nekoliko dana sam dobila i prvu narudžbu, ta narudžba mi je dala “vjetar u leđa”, izazov, razmišljanje, novu kreaciju. Kupac je bio i više nego zadovoljan, mene je naravno motiviralo za dalje, da ja to mogu, hoću i želim. I tako su krenule narudžbe, zahvale, preporuke…, kaže nam Dženita.
Kaže da je bilo strah, obzirom na obaveze oko bebe, te zauzetost zaposlenog muža. Ipak, osjećala je da ima “viška vremena” kad uskladi sve ostale obaveze i odluila je da vrijeme ne provodi uz TV ekrane ili gubeći vrijeme na društvenim mrežama.
-Torbe se najviše prepoznaju jer su svaka unikat, kupci kažu da se odjeti unesena ljubav u svaki produkt, kupac želi nešto, ja to nešto napravim, kreiram ono što zahtjeva, uložim osim vremena, znanja i truda i ljubav, i na kraju kada vidim svoj finalni proizvod, zaboravim na sve što me “snašlo u izradi i pletenju torbi”, kaže.
Naravno na njenoj stranici “Unikat torbe Dzenita” svaki kupac pronađe nešto za sebe. Asortiman je raznolik, počev od dječijih ruksaka do torbi za “starije” dame. Za svaku starosnu dob se može pronaći po nešto. Njoj lično je omiljena “black bag” torba, kako je nazvala, rađena je od polisterskog makramea, crvene postave i detaljima u boji zlata. Ona je prepoznatljiva i po divnim “rukama” koje su rađene od “uvrnutog boda”, svaki detalj je na svom mjestu i pokazuje unikatnost, nešto što se ne može “kupiti” nego samo kreirati i dati mu dušu.
-Pored nje su torbe rađene od pamučnih traka, perfektne za svaku prigodu, poklon, imaju sasvim dovoljno prostora za svaku “stvar u vašoj torbi’. Naravno razlikuju  i se po veličinama, radi ih isključivo kako kupac želi, od dimenzija, detalja, boje itd.. Pored torbi plete i kape, trake i višenamjenske “pletene kutije za odlaganje”.
-Većinom ih kupac želi za odlaganje peškira, šminke kako bi dobio na prostoru i urednosti, a uz sve i dekoraciju. Izrada uslijedi tek nakon dogovora s kupcem, koji bira boju, dimenzije, detalje, šta i kako želi. Nekada kupci pošalju i fotografije i pitaju može li Dženita napraviti “nešto tako”, što ona tad i pokuša – i uspije.
-Naravno ne pravim identično, jer svaki proizvod je kreiran po nečijem doživljaju pa ja malo dodam svojih ideja… I svakom kupcu se to kod mene najviše dopada, jer ne kreiram po svom. potom slijedi i pakovanje, na koje se kupac oduševi, nerijetko kažu da ne znaju je li ljepše pakovanje ili unikatni proizvod koji su dobili. Šaljem poštom i naravno ako kupac nađe bilo kakvu zamjerku, vraćam i dorađujem, ali hvala Bogu do tog do danas nije još došlo. želja mi je da otvorim svoj lični poslovni prostor gdje mogu da pokažem svoje kreacije i unikatne proizvode, da dokažem da sve može ako se želi i ako imaš volju, kaže
Dženita nam navodi da su joj najveća podrška bili porodica, prijatelji a ponajviše muž.
-Svim kreativcima koji se bave ručnim radom poručujem da prevladaju strah, ograničenja, negativne komentare, da slušaju sebe i idu prema “zacrtanom cilju”. Dovoljna vam je podrška porodice i prijatelja da uspijete u onome sto želite i možete!N aravno svaki početak je težak, ali kroz par mjeseci se vidi napredak, završava ova mlada sugrađanka


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno