Rekreacija

FOTO: Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“ Zimski planinarski pohod

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer mi je bila posebna čast i zadovoljstvo biti učesnik i planinarski vodič ovoj planinarskoj manifestaciji u organizaciji PD “Tajan-Lisac ” Zenica.

Ni niska temparatura nije omela današnje učesnike zimskog planinarskog pohoda da učestvuju u ovoj društvenoj planinarskoj manifestaciji. Danas smo uživali u predivnom sunčanom danu i ostacima snijega na planini Lisac. Uživanje su nam upriličila djeca učesnici pohoda iz naselja Tetovo, OŠ Hasan Kikić sa ućiteljicom Selmom i roditeljima, a njima su se priključili i djeca Zlaja i Sara takođe u pratnji svojih majki iskusnih planinarki koji ovom prilikom uče svoju djecu kako se ponšati u prirodi i družiti sa planinarima. Savladavši stazu od sela Gradišča, Bukovice, preko prevoja Drijenjak i šumskom stazom do planinarskog doma u dužini 11 km divno je bilo vidjeti razdraganu djecu u koloni u kojoj su se pridružili kao vodići i nadzor iskusni planinari kao podrška djeci.Dolaskom u planinarski dom Lisac svi učesnici su dočekani toplim prostorijama, počašćeni planinarskim čajem i planinarskim grahom. Posebno su se djeca obradovala tim dočekom jer su bili iznenađeni srdačnim dočekom domaćina. Djeca su uživala u igri na snijegu isored doma gdje su imali priliku grudvanja i klizanja po snijegu.
U današnjoj manifestaciju učestvovali su predstavnici PD“Željezara“ „Tvrtkovac“ „Vedro““Poštar“ Zenica te gosti iz PD „Zbrđe“ Vitez, „Karaulska gora“ Mahnjača 1358“Žepće i građani Zenice. Broj učesnika 106.

Poslije kraćeg druženja u planinarskom domu Lisac i dječije igre u snijegu spred doma moralo se krenuti natrag za Zenicu. Dok je večina učesnika je ostala u planinarskom domu na druženju.

Ovim putem se zahvaljujemo na učešću djece iz Tetova i njihovoj učiteljici Selmi koja vodi brigu o svojim učenicima. Te na pomoći i vođenju brige djece u koloni Vehidu, Ganiji, Almiru, Erni i Aleksandri. Danas smo bili ponosni jer smo imali učesnike koji su po prvi put obilazili planinu Lisac i posjetili planinarski dom Lisac na Liscu.Vidimo se na Proljetnom planinarskom pohodu 28.04.2023.

Bernadin Kapo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno