Kultura

FOTO: Umjetnički susreti u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Umjetnički susreti u Žepču –  Još jedna, prohladna aprilska noć, ugrijana je baštinom folklora i toplim bojama sa umjetničkih slika.   JU „Opća biblioteka“  Žepče, sa direktoricom Sabinom Maličbegović na čelu i malim timom mladih saradnika, koji prate njene zamisli i pomažu do vrhunca realizacije projekta, opet su pozitvno iznenadili brojnu žepačku publiku.

U okviru II književno-kulturnih susreta publici su se predstavili, pjesnikinja i slikarica Amina Buljubašić iz Zenice, inače rođena u Zavidovićima, akademski slikar Saša Zečević iz Žepča, zatim KUD „Slovo o Žepču“ i ansambl „Bosnia folk“ iz Zenice.

Predstavljanjem kulturne baštine naroda Bosne i Hercegovine kroz muziku, u ambijentu ukrašenom platnima, dva, rekao bih potpuno različita stilska izraza, koji su u ovoj večeri našli traženu nit povezanosti, što je vjerujem i bila zamisao direktorice Sabine i njenog tima, u čemu su potpuno uspjeli, bilo je svojevrsna kulturna poslatica subotnje večeri.

Mora se priznati da je ovo veoma hrabar potez kulturnog iskoraka u vremenu kada kulturna u svim svojim granama trpi besparicu i nerazumijevanje.  JU „Opća biblioteka“ Žepče iznalazi način, radeći veoma izazovne projekte kako bi se kultura približila njenim konzumentima, a koji je trebaju više nego ikad. Sa subotnje večeri donosimo zabilježene fotografije koje najbolje ilustruju ovaj kulturni događaj.

Said Šteta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno