Biznis

FOTO: Umjesto da čekaju posao, u zeničkom ZENKI počeli proizvodnju zaštitnih maski, potražnja višestruko veća od kapaciteta!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička konfekcija ZENKO, kompanija o kojoj je Zenicablog više puta pisao, ponovno zaslužuje da se nađe na naslovnicama bh.portala, ali i medija uopće. Ponukani zdravstvenom krizom koja se proširila Planetom, te zbog situacije sa nedostatkom zaštitnih maski na našem tržištu, u ovoj kompaniji nisu sjedili skrštenih ruku. Ali bukvalno.

-Brzo smo se preorjentirali i primat dali proizvodnji zaštitnih maski. Obzirom da posao radimo tek koji dan, povećavamo svakodnevno broj izrađenih maski. Reći ću vam samo da dnevno dobijemo višestruko više zahtjeva, nego što možemo proizvesti, iako nikome do ovog trena nismo nudili da kupi maske od nas. Glas se brzo pročuo i telefon stalno zvoni, kaže Fahrudin Čančar, vlasnik ZENKE.

U ovoj firmi su otišli i korak dalje. Određene količine maski pakuju i uz popratno pismo šalju kao donaciju, a zabilježili smo pakovanje jedne donacije policajcima u Kanton 10 – Livno!

Ova zenička firma je poznata odranije po proizvodnji uniformi za njemačku policiju, švicarsku željeznicu, ali i više policijskih agencija u BIH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno