Nogomet

FOTO: UEFA Grassroots dan u Zenici – Fudbalska lopta je najuniverzalnija igračka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: UEFA Grassroots dan u Zenici – Fudbalska lopta je najuniverzalnija igračka – U Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici je danas u sklopu UEFA Grassroots sedmice održan UEFA Grassroots dan, manifestacija koja za cilj ima promociju fudbala bez obzira na pol, vjersku ili nacionalnu pripadnost ili rasu. Učesnici manifestacije bili su dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Manifestaciju je otvorio generalni sekretar N/FS Bosne i Hercegovine Jasmin Baković, koji se obratio svim učesnicima i rekao kako je fudbal najbitnija stvar na svijetu, a fudbalska lopta najuniverzalnija igračka.

Za Anadolu Agency (AA) Baković je istakao kako je cilj ove manifestacije da se pokaže da je fudbal univerzalni sport.

“Ovo je redovna manifestacija koju organizuje Nogometni/Fudbalski savez uz pomoć i podršku UEFA-e, koja promoviše grassroots fudbal odnosno masovni fudbal u cilju popularizacije i afirmacije ovog lijepog sporta. Danas smo ovdje okupili veliki broj dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine, i ovo je veliki dan i velika stvar i za naš Savez i naš fudbal i na ovaj način pokazujemo da smo društveno odgovorna asocijacija i želimo što više da popularišemo fudbal, od najmlađih uzrasta i pokažemo da je fudbal univerzalni sport koji mogu da igraju i dječaci i djevojčice bez obzira na sve razlike koje postoje između njih”, rekao je Baković.

Trener u OFK Bihać Ahmet Kečalović istakao je kako se radi o izuzetno lijepoj manifestaciji, te da su djeca iz ovog kluba oduševljena dolaskom u Zenicu.

Anadolija

FOTO: Anadolija i NFS BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno