Info

FOTO: Udruženje „DLAN“ Zenica: Promocija filma „S ponosom naprijed“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Udruženje „DLAN“ Zenica: Promocija filma „S ponosom naprijed“ nastalog u okviru projekta „Računa se sposobnost, a ne onesposobljenje“ – Udruženje „DLAN“ Zenica – kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa u proteklih desetak dana sprovodi aktivnosti povodom promocije filma pod nazivom „S ponosom naprijed“ koji je rezultat projekta „Računa se sposobnost a ne onesposobljenje“.

Film govori o četiri različite životne priče osoba sa invaliditetom kroz koje se željelo pokazati da oni iako su osobe s poteškoćama u razvoju imaju svoje kvalitete, mogu biti dobri učenici, uzorni studenti ali i zaposlenici i članovi zajednice u kojoj žive.

Promocija filma vrši se u osnovnim školama širom Zeničko – dobojskog kantona. Tako je ekipa filma zajedno sa rukovodstvom Udruženja do sada posjetila nekoliko osnovnih škola na području Zenice, zatim Vareš, Brezu, Maglaj, Zavidoviće, Tešanj, Visoko i Olovo.

Ovom prilikom ekipa filma i rukovodstvo Udruženja „DLAN“ Zenica zahvaljuje svim školama koje su nas ugostile, učenicima i rukovodiocima kolektiva škola na gostoprimstvu, saradnji i nesebičnoj podršci u realizaciji projektnih aktivnosti.

Treba napomenuti i to da je realizaciju projekta finansirao Savez udruženja osoba sa cerebralnom paralizom Federacije BiH, a promotivne aktivnosti je podržala Vlada ZDK kroz svoja dva ministarstva i to Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo rada i socijalne politike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno