Info

FOTO: Udruženje Baton Zenica posjetilo Konjic

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedelju 07. augusta 2022. godine za ratne vojne i civilne invalide, sve učesnike i stradalnike rata, Udruženje “BATON” Zenica organizovalo je jednodnevnu edukativnu ekskurziju pod nazivom: „STARE DŽAMIJE GRADA KONJICA“.

Dva autobusa i blizu 90. prijavljenih putnika imali su priliku da posjete ovaj prelijepi hercegovački grad i njegove prirodne ljepote, te kulturno-historijske znamenitosti.

Ovom prilikom posjetili smo Junuz Čauševu- Čaršijsku džamiju, Sulejman begovu –Prkanjsku džamiju, Mehmed Čauševu-Tekijsku džamiju, Husein begovu -Vardačku džamiju, Muhamed begovu –Repovačku džamiju, te novosagrađenu Gradsku džamiju.

Isto tako, posjetili smo Zavičajni muzej grada Konjica, te Spomen sobu i harem za 478 konjička šehida, a održan je i čas historije herojske odbrane grada Konjica.

Kod svih posjetioca čuo se jedinstveni zaključak da se u Konjicu ima mnogo toga vidjeti bilo da su u pitanju kulturno-historijskih znamenitosti, bilo da su prirodne ljepote zbog kojih se vrijedi ponovo vratiti, jer ovaj grad je mali raj na zemlji.

Na kraju smo iskoristili priliku da povodom 30 godina od početka Agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, najavimo slijedeću edukativnu ekskurziju koju ćemo realizovati tokom mjeseca septembra 2022. Godine, kada ćemo posjetiti šehidska spomen obilježja i ratišta općine Olovo, ali i kulturno historijske spomenike ovoga grada.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na ovo putovanje pozivom na telefon broj: 062-276-322.

Predsjednik udruženja „Baton“ Zenica

Dr. sc. Amir Ismić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno