Grupu od 40 poletaraca i pčelica, mlađih izviđača i planinki našeg odreda je dočekala ljepotica Kozara zaogrnuta u 45 cm snijega i dvadesetak starijih izviđača iz Saveza izviđača grada Zenica i O.I. „Dr Mladen Stojanović“ sa doručkom i toplim čajem.

Nakon doručka smo prisustvovali polaganju vijenaca žrtvama palim na Kozari u toku II svjetskog rata, koje je prethodilo svečanom otvaranju. Otvaranju “Dana zime na Kozari” prisustvovali su ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnici susjednih potkozarskih opština.

Sankanje, grudvanje, pravljenje Snješka Bijelića, snježnih tvrđava i anđela je bio osnovni zadatak poletaraca i pčelica, a stariji su pristupili pravljenju ručka-kotlića u okviru gastro-takmičenja.

U okviru manifestacije održan je i ski-kup. Izviđači i sjajni skijaši Alen Bičakčić, kategorija starijih osnovaca, Denis Bičakčić, kategorija srednjoškolaca, su svoje protivnike ostavili daleko iza sebe, imajući ubjedljivo najbolje vrijeme. Ponosni smo na njihov uspjeh.

Vrijeme poslije ručka do povratka kući provedeno je u druženju i igranju na snijegu. SIGZE