Ostali sportovi

FOTO: Učešće Ragbi kluba Čelik na dječijem turniru u Njemačkoj!

Učešće Ragbi kluba Čelik na dječijem turniru u Njemačkoj! – Kategorije U10, U12 i U14 su u periodu od 21-23.09.2018. boravili u njemačkom gradiću Heusenstamm nadomak Fankfurta. Turnir koji je održan u organizaciji Rugby Klub Heusenstamm za kategorije koje su gore navedene.

Ragbi klub Čelik učestvovao je sa 3 kategoeije u sklopu kojih je 50 dječaka i djevojčica iz Ragbi kluba Čelik imalo priliku da razmjeni ragbi vještine i znanja sa svojim kolegama iz drugih Europskih zemalja.

Na ovome turniru učestvovalo je 36 ekipa iz 5 Evropskih zemalja. Kako je turnir odmicao naši “mališani” su bivali sve bolji i na sportskom terenu pokazali zalaganje, trud, fair play i upornost na kojoj bi im mnogi pozavidili. Ovim putem moramo napomenuti da je izuzetno važno znati da se put realiziralo uz pomoć naših sponzora kojim se ovim putem zahvaljujemo.

Iako je našem klubu rezultat bio u drugom planu koliko je bilo učestvovanje na jednoj ovakvoj smotri naši najmlađi igrači su zaista dali svoj maksimum tokom odigravanja utakmica. Ovo je izvanredan uvod u 2. Kids Rugby Fest koji je planiran za 19.05.2019. godine.

Ragbi klub Čelik bio je jedini učesnik iz regije na ovome velikom turniru. Nastupom mladih kategorije jedno je sigurno da ragbi kao sport u Zenici ima svijetlu budućnost.

Atmosferu sa turnira možete pogledati na slijedećem linku albuma:  
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem