Zenica

FOTO: Učenici Prve gimnazije prikupili preko 300 kg prehrambenih proizvoda za Merhametovu kuhinju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Učenici Prve gimnazije prikupili preko 300 kg prehrambenih proizvoda za Merhametovu kuhinju- Učenici Prve gimnazije u Zenici su od 6. do 11. novembra provodili akciju prikupljanja prehrambenih artikala i proizvoda realizirajući akciju “Učenici pomažu Merhametovu kuhinju”.

Cilj akcije je bio da učenici prikupljaju prehrambene artikle (svaki učenik 1 kg ili 1 litar) za potrebe pripreme obroka u Merhametovoj kuhinji u kojoj se svaki dan sprema preko 400 obroka.

Iz Prve gimnazije su istakli da je cilj ove akcije razvijanje osjećaja solidarnosti i humanosti kod učenika prema osobama kojima je naša pomoć potrebna i ovom prilikom su se zahvalili svim učenicima koji su učestvovali u realizaciji ove humanitarne akcije.

Akciju je koordinisao profesor Adem Nušinović, a učenici su na kraju akcije prikupili nešto više od 300 kilograma proizvoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno