Zenica

FOTO: Učenici OŠ Arnauti uljepšali Eko park Postojan- zasađeno 79 sadnica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Učenici OŠ Arnauti uljepšali Eko park Postojan- zasađeno 79 sadnica- Eko park Postojan još ljepši i sadržajniji! Dvadeset pet učenika OŠ Arnauti sa svojim direktorom Mahirom Arnautom izvršilo uspješnu akciju sadnje pitomog kestena, duda, paulovnije i lipe na lokaciji Eko parka Postojan.

U organizaciji Ekološkog udruženja Eko Tvrtkovac iz Puhovca ukupno je zasađeno 79 sadnica, deset sadnica će uljepšat avliju škole, osam sadnica će udruženje Arduba posaditi oko svog šadrvana na stadionu u Radinovićima i tri sadnice lipe će se posaditi u blizini muške tise u Pepelarima. Sadnja je izvršena uz nadzor našeg šumara Armin Mujčinović iz Kantonalne uprave za šumarstvo ZDK.

Učenicima je obećano da ćemo svakom učesniku dodijeliti po jednu sadnicu, na koje ćemo postaviti njihovo ime i oni će se brinuti o razvoju i rastu iste. I onda će moći doći kao odrasli ljudi sa svojom porodicom da isto obilaze. Na lokaciji smo educirali učenike o orjentaciji u prirodi kao i o budućem zaštićenom području Park prirode Babina – Tvrtkovac. Prisutni učenici su očistili i lokaciju Eko parka i prikupljeno smeće je odmah odnešeno sa lokacije. Kako bi ostali dosljedni sebi, postavili smo četiri nove klupe izrađene od paleta i postavili smo pet info tabli. Najbolje je posjetiti lokaciju i uvjeriti se u istinitost radova. Ova aktivnost je realizirana u sklopu projekta Misli o prirodi! koji implementira CPCD iz Sarajeva uz finansijsku podršku ambasade Švedske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno