Zenica

FOTO: Učenici JU “Mješovite srednje škole Zenica” u posjeti Agenciji ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Učenici JU “Mješovite srednje škole Zenica” u posjeti Agenciji ZEDA – Danas, 27. oktobra 2017. godine, Agenciju ZEDA su posjetili učenici Srednje mješovite škole iz Zenice. Ovom prilikom učenici su se upoznali s radom Agencije, dosadašnjim rezultatima, trenutnim aktivnostima te budućim planovima.

Učenici su obišli Laboratoriju LIND te im je pojašnjeno kako i zašto je ova Laboratorija nastala, koje su prednosti ispitivanja sigurnosti proizvoda kao i šta se i na koji način ispituje. Učenicima su predstavljene mašine i oprema kojom Laboratorija raspolaže te su imali priliku vidjeti rad mašina i postupak ispitivanja sigurnosti proizvoda.

Dvadest tri učenika zajedno s profesorima: Enisom Bajramović, Zihnijom Hrnjić i Muneverom Travnjak ovom prilikom posjetilo je i Impulsni kreativni centar (ICC) Agencije ZEDA koji je nastao kao jedan od rezultata implementacije projekta MENTOR 2.

Ovaj razvojni centar namijenjen je IT početnicima ali i stručnjacima, svim kreativcima i inovativcima. Njegova osnovna namjena jeste da bude pokretačka snaga razvoja preduzetništva, a samim tim i startup zajednice u Zenici te IT sektora, nudeći budućim korisnicima sve pogodnosti modernog coworking prostora, savremenu opremu kao što su 3D printer, 3D skener i CNC mašine te osoblje koje je na raspolaganju u svakom trenutku.

Ukoliko do sada niste bili u ICC-u pozivamo vas da nas posjetite, a svi oni koji su već bili, sami se vraćaju.

Učenici i profesori su posjetu iskoristili da posjete i Biznis inkubator Zenica kojim upravlja Agencija ZEDA i koji predstavlja generator razvoja poduzetništva u našem gradu.

Ovom prilikom ZEDA želi naglasiti da su njena vrata otvorena i za druge škole i fakultete koje iskažu interes da se upoznaju s radom, rezultatima i aktivnostima Agencije ali i za one koji žele ostvariti neki vid saradnje.

Naša vrata su otvorena i svi koji imaju kvalitetne ideje su dobrodošli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno