Zenica

FOTO: Učenici iz Osijeka posjetili prijatelje u KŠC Zenica i obišli grad Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak, 5. maja, KŠC “Sveti Pavao” u Zenici ugostio je, u uzvratni posjet, Tehničku školu i prirodoslovnu gimnaziju “Ruđera Boškovića” Osijek, a u sklopu projekta prekogranične suradnje “Zajedno u duhu – zajedno u sportu”.

Gostima se prvi obratio ravnatelj vlč. Vlatko Rosić, izrazivši dobrodošlicu i želju da se gosti lijepo i ugodno osjećaju u KŠC-u „Sveti Pavao“ i gradu Zenici. Zatim je pozvao nazočne na molitvu i minutu šutnje za sve koji su nedavno tragično stradali u Srbiji.

Nakon uvodnih pozdrava domaćina i podjele prigodnih darova, učenici KŠC-a izveli su prigodnu predstavu pod nazivom Brige, muke i pouke. Dramski komad koji je s učenicima pripremila s. Nada Abramović govori o izazovima kroz koje prolaze mladi tijekom školovanja te izbora fakulteta i zanimanja u budućnosti, s naglaskom na koje vrijednosti i osobe iz svijeta znanosti i umjetnosti se u tom traženju trebaju ugledati.

Uslijedio je sportski dio susreta, te se u dvorani odigrala odbojkaška utakmica mješovitih timova obiju škola. Posebno zanimljivo bilo je potezanje konopaca u kojem su se natjecali učenici, ali i profesori i profesorice. Učenici i profesori pokazali su ferplej igru i međusobnu prijateljsku podršku te da su, kako glasi i naziv projekta, zajedno u duhu – zajedno u sportu.

Nakon sportskog susreta druženje je nastavljeno na domjenku u školi, kojeg su pripravili djelatnici Centra.

Potom je profesor Dragan Gavran proveo goste u obilazak znamenitosti grada Zenice. Obišli su stadion Bilino polje, park Kulina bana, crkvu Sv. Ilije, pravoslavnu crkvu, sinagogu i Čaršijsku džamiju. Obilazak su završili zajedničkom kafom i fotografiranjem.

Vrijedi kazati da je projekt Zajedno u duhu – zajedno u sportu financiran iz programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, s ciljem unapređivanja socijalne i okolišne infrastrukture adaptacijom školskih sportskih dvorana obiju škola te jačanja suradnje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Autor: J.M., KT nedjelja.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno