Ostali sportovi

FOTO: Ubjedljiva pobjeda MNK Neimari u derbiju protiv lidera Iskre Vrbas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ubjedljiva pobjeda MNK „Neimari“ Zenica u derbiju protiv lidera Iskre Vrbas- U 12. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini  ekipi MNK Iskra Vrbas iz Bugojna, lideru na tabeli.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni “Husejin Smajlović” u Zenici bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu.

Zasluženu i ubjedljivu pobjedu u ovom derbi susretu ostvarila je domaća ekipa MNK Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – MNK Iskra Vrbas 6:2 (1:1);

Strijelci, prema zapisniku sa utakmice, za MNK Neimare bili su: Alija Bajrić u 16′, Sulejman Salkić u 21′, Amar Šišić u 25′, Amir Baručija u 31′, Hadis Krehmić u 33′ i Elmin Zatagić u 40′.

Za Iskra Vrbas pogodili su Emir Gekić u 1′ i Irhan Smajić u 38′.

Prvi sudija bio je Farik Kečo (Sarajevo), drugi sudija Almedin Berilo (Hrasnica), a delegat Mirnes Brkić (Lukavac).

Sastav ekipe Neimari:

Aldin Beganović (golman), Amar Šišić, Hadis Krehmić, Amir Baručija, Erdin Ramić (cap), Venes Huskić (golman),  Elmin Zatagić, Mirza Sejmen, Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Seldin Zatagić Ali Babić, Emin Husejnović. (Trener Mirko Čampara);

Ovo je sedma pobjeda MNK Neimari, trenera Mirka Čampare, u tekućem prvenstvu uz dva poraza, 21 bod i trenutno, prvo mjesto na tabeli.

Ekipa „Neimara“ je u nizu od pet prvenstvenih pobjeda, jedna iz prvog i četiri iz drugog dijela sezone.

Gosti dolaze u vođstvo na isteku prve minute preko Emira Gekića, nakon jedne izgubljene lopte i brze kontre, tri na jedan za vođstvo od 0:1 za Iskru Vrbas. U nastavku, domaći kreću po izjednačenje, ali ih do 16.minute onemogućava izvrsni golman gostiju. Znači, u 16′, nakon lijepe akcije domaći uspjevaju izjednačiti na 1:1 preko Alije Bajrića, što je i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prava golijada domaće ekipe, MNK Neimari, koji prelaze u vođstvo od 2:1 preko Sulejmana Salkića u 21′. Na 3:1 povisio je Amar Šišić u 25′, a na 4:1 Amir Baručija u 31′. Tada se već nazirao pobjednik u današnjem derbiju. Peti gol za Neimare postigao je Hadis Krehmić u 33′. U finišu utakmice, u 38′ gosti smanjuju na 5:2 preko Irhana Smajiće, a konačan rezultat od 6:2 za Neimare postavio je Elmin Zatagić u zadnjoj, 40.minuti.

Ovom velikom pobjedom u derbiju, zenički Neimari su se u potpunosti revanširali Bugojancima za poraz iz prvog dijela sezone od 1:5.

Do kraja prvenstva Iskra Vrbas igra još dvije utakmice i to kod kuće protiv ekipe DiaBiH i u zadnjem 14.kolu gostuju kod Drine u Goraždu, dok su Neimari slobodni u 13.kolu, a u zadnjem, 14. kolu gostuju ekipi DiaBiH.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno