Ostali sportovi

FOTO: Ubjedljiva pobjeda MNK „Neimari“ protiv KMF „Vitez“ u komšijskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bio je domaćin ekipi KMF „Vitez“, u komšijskom derbiju. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović u Zenici pred oko 600 gledalaca. Zasluženu i ubjedljivu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Neimari“.

REZULTAT: MNK „NEIMARI“ – KMF „VITEZ“  9:2 (3:0);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Hadis Krehmić u 6′, Alija Bajrić u 14′, Sulejman Salkić u 24′, Anel Dedić u 26′ i 29′, Senaid Hercegovac u 33′, Erdin Ramić u 35′ i 36′ i Kenan Dizdarević u 2′ autogol, dok je golove za goste iz Viteza postigao Asim Šibčić u 22′ i 39′.

Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Seldin Zatagić (cap), Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Anel Dedić, Samir Spahić (golman), Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Senaid Hercegovac, Ensar Krehmić. (Trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Muris Kovačević).

 

Službena lica na utakmici: Prvi sudija Haris Avdić (Sarajevo), drugi sudija Adnan Žgalj (Sarajevo), delegat Elvis Šatrović (Sarajevo).

Prije početka utakmice u Neimarima su uveli praksu predstavljanja publici zeničkih sportskih legendi, sportskih radnika. Večaras su predstavljeni Semir Kobić-Koba i Šukrija Ahmetspahić, bivši nogometaši i sportski radnici kojima su uručeni zahvalnice i prigodni pokloni.

U zeničkoj ljepotici Areni večeras smo gledali pravu prvenstvenu utakmicu između domaće ekipe MNK „Neimari“ trenera Mersida Burekovića i ekipe KMF „Vitez“. U ovom komšijskom derbiju bolji su bili zenički Neimari i ostvarili su zasluženu i ubjedljivu pobjedu od 9:2.

Ovo je treća pobjeda Neimara od tri odigrane utakmice, jer su Neimari bili slobodni u prvom kolu. Gol razlika je 22:5.

Počelo je sa ranim vođstvom domaće ekipe Neimari, u 2′, a strijelac je, autogolom, bio igrač gostiju sa brojem pet, Kenan Dizdarević. U 6′ već je 2:0 preko Hadisa Krehmića. Na 3:0 za domaće povećao je Alija Bajrić u 14′, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti i u 22′ smanjuju na 3:1 preko Asima Šibčića, odličnim i neodbranjivim šutom sa 10-ak metara.

Domaći nastavljaju sa golgeterskom serijom, u 24′ preko Sulejmana Salkića za 4:1, te sa dva gola Anela Dedića u 26′ i 29′ za visokih 6:1. Senaid Hercegovac u 33′ povećava na 7:1, a sa svoja dva gola u 35′ i 36′, Erdin Ramić zaključuje golove Neimara na devet. Gosti ublažuju poraz na 9:2 u 39′, drugim golom iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora neodbranjivim šutom. Ovo je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat, potpuno zasluženih, 9:2 za Neimare.

U narednom, 5. kolu Neimari gostuju u Sarajevu, u derbiju kola i polusezone, kod ekipe FK Futsal Željezničar.

Rezultati 4.kola:

Zenica: MNK Neimari – KMF Vitez 9:2

Tešanj: MNK Futsal Team – FK Futsal Željezničar (27.11.u 20h)

Žepče: MNK Žepče – MNK Usora 6:1

(Slobodna je ekipa MNK Fojnica)

Parovi 5.kola:

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK Neimari

Vitez: KMF Vitez – MNK Žepče

Fojnica: MNK Fojnica – MNK Futsal Team

(Slobodna je ekipa MNK Usora)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno