Košarka

FOTO: Ubjedljiva pobjeda košarkašica KK Jumper nad Rudar Sportom u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ubjedljiva pobjeda košarkašica KK Jumper nad Rudar Sportom u zeničkoj Areni- Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, „C“ teren. Početak u 16 sati, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa (COVID-19).

U zaostaloj utakmici iz 14. kola bh. košarkaške lige za sezonu 2020/2021, košarkašice KK Jumper su bile domaćini ekipi ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika. Ubjedljivu i zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa KK Jumper.

Rezultat: KK Jumper – ŽKK Rudar Sport  85:46  (18:14), (18:9), (27:4), (22:19);

Sudije su bile Nadija Pelja Baručija, Ivan Jurić i Azur Lušija, a delegat Adis Delić;

Sastav ekipe KK Jumper, poeni:

Sajra Huskanović 6, Amna Kahrić (cap) 19 p. +12 skokova, Amila Kahriman 15, Dalila Bilić 12, Arduana Delić 20, Hana Đuherić 7, Suana Bašić, Amila Kozica 2, Naida Burkić 2, Lamija Kahriman 2.  (Trener Vedran Kulalić, pom.trener Almir Omerčević);

Najefikasnije u domaćoj ekipe bile su Arduana Delić 20, Amna Kahrić 19, Amila Kahriman 15 i Dalila Bilić 12 poena.

Kod Rudar Sporta najefikasnije: Nevena Kokoruš 13, Jovana Radovanović 12 pena + 10 skokova i Iva Karišik 11 poena.

Danas, 05.februara 2021.godine, u zeničkoj Areni košarkašice zeničkog Jumpera ostvarile su i treću pobjedu u prvenstvu, ubjedljivu i zasluženu.

Malu rezultatsku neizvjesnost vidjeli smo samo u prvoj i posljednjoj četvtini, dok su drugu i treću četvrtinu domaće košarkašice dobile ubjedljivo i gošće ostavili na jednocifrenom broju poena.

Od prve minute domaće košarkašice su u vođstvu, koje nisu ispuštale do kraja utakmice. Nakon prve četvrtine rezultat je 18:14, a u drugoj 18:9 za Jumper i na poluvremenu je 36:23.

Treću četvrtinu domaće dobijaju najubjedljivije, 27:4, te je rezultat nakon tri četvrtine utakmice 63:27, što iznosi plus 36 poena. Na kraju utakmice je plus 39 poena i to je bila najveća prednost domaćih.

Završilo je rezultatom 85:46 za Zeničanke. Gošće iz Ugljevika su nastupile sa istom petorkom cijeli meč.

U obje ekipe imali smo po jednu košarkašicu sa double – double učinkom. Kod Jumpera to je bila kapiten Amna Kahrić sa 19 poena i 12 skokova, a kod gošći Jovana Radovanović, 12 poena i 10 skokova.

Sve košarkašice iz rostera obje ekipe dobile su priliku da nastupe u današnjem meču i sve, osim jedne, upisale su se u listu strijelaca.

U narednom 18.kolu košarkašice Jumpera su domaćini ekipi ŽKK Igman iz Istočne Ilidže.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno