Košarka

Foto: Ubjedljiva pobjeda košarkašica Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Ubjedljiva pobjeda košarkašica Čelika

8.kolo, KŽK Čelik – ŽKK Spars Brčko 79:26; Košarkašice Čelika slavile su ubjedljivu pobjedu u okviru 8. kola A1 lige BIH. Protivnik Zeničankama u Areni bila je ekipa Spars Brčko, a konačan rezultat glasio je 79:26. Otvaranje utakmice pripalo je domaćoj ekipi, pa je nakon prvih deset minuta rezultat glasio 21:0. Otvaranje drugog dijela pripada ponovo domaćoj ekipi, a gošće tek nakon 13 minuta igre postižu prve poene na utakmici. Drugi period pripao je domaćinima 22:5. Na poluvremenu je bilo 43:05 za domaćina.

Treći period Čelik rješava, ponovo, ubjedljivo sa 23:6, a onda u posljednjem periodu trener domaćina na parket izveo petorku bez najboljih igračica, te je ovaj period pripao ekipi Sparsa Brčko 13:15 za konačan rezultat 79:26.

Strijelci za Čelik bili su Anida Ćorović 18, Eni Nizamić 17, Nedžla Kovačević 16, Sara Heljić 15, Amna Kahrić 8, Zerina Čičak 3 i Lamija Škaljo 2. U ekipi Sparsa najefikasnije su bile Avdić sa 12 i Mihmić sa 9 poena.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno