Nogomet

FOTO: Ubjedljiva pobjeda juniora i remi kadeta Čelika protiv Travnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ubjedljiva pobjeda juniora i remi kadeta Čelika protiv Travnika – Juniorska i kadetska selekcija NK Čelik danas, 17.10.2020.godine, odigrali su utakmice 13.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“. Utakmice su odigrane na „B“ terenu na Kamberovića polju sa plastičnom podlogom po sunčanom i prohladnom vremenu (od +10*C do +14+C) bez prisutva gledalaca zbog pandemije koronavirusa, sa pridržavanjem mjera zaštite (maske i ostalo) oko terena.

Kadeti Čelika su odigrali neriješeno sa svojim vršnjacima iz NK Travnik, dok su juniori zabilježili svoju desetu pobjedu u prvenstvu.

Sudije su bili: Senad Heljić-Sarajevo (glavni na utakmici kadeta), Azem Karić –Zenica (glavni na utakmici juniora) i Eldar Parla-Sarajevo, delegat na obje utakmice bio je Emir Alečković iz Sarajeva.

Rezultati zeničkih selekcija:

KADETI (Igrali u 11 sati)

NK Čelik – NK Travnik 1:1 (0:1) Strijelci: 0:1 Faris Đelilbašić u 5′, 1:1 Samed Žuna u 73′.

Crveni karton: Faris Karić-golman u 45’+2′ (Travnik);

Sastav kadeta Čelika:

Eman Brka, Haris Islambegović, Nedim Smajlović, Samed Žuna (cap), Amer Hodžić, Hanan Zahirović,  Bakir Bašić, Ali Babić, Emrah Palaćkić, Haris Numanović, Afan Ibraković. Još su ulazili u igru: Tarik Zeković, Amar Sivac, Adin Burekovići Enis Šabić, a još na klupi: Imran Zilić-golman, Dorijan Ramljak, Hanan Baručija. (Pomoćni trener Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Nedžad Krdžalić);

U susretu između vodeće ekipe kadetske lige, NK Travnik i drugoplasiranog zeničkog Čelika viđena je dobra utakmica. Gosti iz Travnika bolje otvaraju utakmicu i u petoj minuti vode sa 0:1.Domaći su izjednačili u 73′ preko kapitena Sameda Žune. Cijelo drugo pluvrijeme gosti su igrali sa igračem manje nakon isključenja golmana Farisa Karića na kraju prvog poluvremena. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

JUNIORI (Igrali u 13:30 sati)

NK Čelik – NK Travnik 4:0  (2:0)

Strijelci za juniore Čelika:

Asmer Bahtić u 30′, Ali Međuseljac u 32′, Imran Džaferović u 49′ i Ervin Pašalić u 86′.

Sastav junioira Čelika:

Adi Durmo, Tarik Kovač, Davud Arnautović, Damir Oruč, Amar Muračević, Sanjin Karić, Fahrudin Kuduz, Ali Međuseljac, Emir Čančar, Imran Džaferović, Asmer Bahtić; Još su ulazili u igru: Ismet Gračić, Ervin Pašalić, Almin Najetović, Muris Behadarević, Muhamed  Ormanović i još na klupi: Elmedin Jašarević-golman i Nedžib Sibalo. (Glavni trener Nizah Hukić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

Zaslužena pobjeda juniora Čelika  nad slabašnom ekipom juniora Travnika, koji se nalaze pri dnu tabele Omladinske lige juniora BiH. U prvom poluvremenu pogodili su Asmer Bahtić i Ali Međuseljac, a u drugom Imran Džaferović i rezervista Ervin Pašalić za konačnih i zasluženih 4:0 za juniore Čelika.

Juniori Čelika su drugi na tabeli sa 10 pobjeda, jednim remijem i jednim porazom, dok su kadeti treći na tabeli sa bilansom od 9 pobjeda, jedan remi i dva poraza.

U narednom 14.kolu juniori i kadeti Čelika „gostuju“ kod zeničke Fortune.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno