Politika

FOTO: U Žepču se osniva HDS – Hrvatski demokratski savez

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Žepču održana sjednica Inicijativnog odbora u cilju osnivanja nove političke stranke s hrvatskim predznakom. HDS – Hrvatski demokratski savez, koja će svoje djelovanje bazirati primarno na općinu Žepče, ali i Zeničko-dobojski kanton.

U Inicijativnom odboru su ukupno 42 osobe s prostora čitave općine Žepče, mahom mladih, visokoobrazovanih i neovisnih ljudi koji imaju novu energiju potrebnu za nužno potrebne promjene u političkom životu Hrvata Žepča, ali i cjelokupnog ZDK. Također, u Inicijativnom odboru su i iskusni hrvatski političari koji obavljaju funkcije zastupnika, ministara i direktora ustanova.

Na današnjem sastanku donesena je odluka da će inicijativni odbor u narednih mjesec dana intenzivno raditi na organizaciji Izborne skupštine koja će ujedno biti i najveća skupština neke političke stranke u Žepču.  Na Izbornoj skupštini ćemo izabrati vodstvo stranke, usvojiti Statut, Program i ciljeve koji će transparentno biti prezentirani javnosti.

Plan je da HDS ponudi hrvatsku listu za Općinsko vijeće, ali i kandidata za načelnika Općine Žepče na predstojećim izborima 2024. godine.

Pozivamo sve koji imate ideje koje do sada niste mogli iskazati u političkom jednoumlju općine Žepče da se priključe novom političkom projektu i zajedno napravimo zaokret koji je nužan za opstanak hrvatskog naroda na našim prostorima, rečeno je.

Za predsjednika inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran Ivo Tadić, aktualni zastupnik u Skupštini ZDK i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH. Za dopredsjednika inicijativnog odbora HDS-a izabran je Antonio Šimunović, aktualni ministar u Vladi ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno