Ostali sportovi

FOTO: U zeničkoj Areni se održava Državno prvenstvo u kick boxu, domaćin KBV “Isak Ze”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U zeničkoj Areni se održava Državno prvenstvo u kick boxu, domaćin KBV “Isak Ze”- Danas, 19.3.2022.godine, u Zenici je otvoreno Državno prvenstvo BiH u kick boxu.

Tehnički organizator i domaćin je Klub borilačkih vještina (KBV) „Isak Ze“ u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“. Kick boxing savez BiH dodijelio im je domaćinstvo za ovo Državno prvenstvo.

Prvenstvo je otvorio Branko Mihaljević, predsjednik Kick Boxing saveza Bosne i Hercegovine, koji se na otvaranju kratko obratio prisutnim učesnicima takmičenja i gostima.

Državno prvenstvo se organizuje u disciplinama K-1 i Light contact.

Na prvenstvu učestvuje oko 250 takmičara iz 48 klubova, a klub „Isak Ze“ će nastupiti sa osam takmičara i to pet seniora, Ahmed Krnjić u super teškoj kategoriji, Amar Husetović do 67 kg i Mirko Crnović do 91 kg, te pet juniora, Ibrahim Zukan, Alem Merdan, Bakir Baručija, Ervin Alajbegović i Naser Pipić.

Organizator je za najbolje obezbjedio pehare, medalje i zahvalnice.

Inače, ovo je prvi dio Državnog prvenstva, a još će se održati dva dijela prvenstva u drugim disciplinama i kategorijama i to u Lou kicku u Konjicu i Ful contactu u Sarajevu.

Do kraja ove godine u klubu „Isak Ze“ planiraju održati još dva velika takmičenja i to profi  turnir No limit i memorijalni turnir u znak sjećanja na osnivača kluba i trenera Huseina Selimovića -Musu, koji nas je napustio 21.7.2019.godine u 60.godini života.

Generalni sponzor Državnog prvenstva će JP BH Pošta, a pokrovitelj Grad Zenica i više sponzora.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno