Kultura

FOTO: U Zenici promovirana knjiga prof. dr. Sedada Dizdarevića “Tesavvuf i društveni kontekst“

Podijeli ovu vijest:

U okviru Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2022.” sinoć je u Zenici, u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta ”Stara čaršija” promovirana knjiga “Tesavvuf i društveni kontekst“, autora prof. dr. Sedada Dizdarevića.

O knjizi “Tesavvuf i društveni kontekst “ govorili su muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, dr. Mubina Moker i prof. dr. Sedad Dizdarević, autor.

“Ovo štivo je zaista štivo koje će vam pomoći da razumijete, pa čak ako hoćete i da zavolite, jednu zaista kolosalnu, intelektualnu, duhovnu i umjetničku tradiciju. Stoga rekao bih bez imalo pretencioznosti, da ko god želi da u budućnosti otvori usta o sufizmu, da uzme sebi za pravo da progovara o jednoj takvoj intelektualnoj tradiciji, da uzme pravo da donosi pozitivne ili negativne ocjene o sufizmu, jedno od obavezujućih štiva je svakako štivo prof. Sedada Dizdarevića.”, kazao je muftija zenički, hfz. prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Promociju je moderirao mr. Jakub-ef. Salkica, glavni imam Medžlisa IZ Zenica, a učenjem ilahija i kasida prisutne je počastio hfz. Jahja Imamović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno