Zenica

FOTO: U Zenici počeo zimski festival, za ukrašavanje grada izdvojeno 20.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koncertom Hanada Džehverovića na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici otvoren je zimski festival “Zenica Adventure” koji će trajati do 1. januara naredne godine.

Koncert mladog Zeničanina Hanada Džehverovića samo je jedan u nizu koncerata i drugih sadržaja koje će Zeničani, ali i posjetioci iz drugih bh. gradova, imati priliku pratiti na glavnom trgu u Zenici. Zenički zimski festival i ove godine se održava u Studengradu, improvizovanom zimskom selu sa kućicama gdje će zakupci u narednim danima svim posjetiocima imati priliku ponuditi svoje usluge.

Najveći spektakl se očekuje u novogodišnjoj noći kada će posljednje sekunde 2022. godine nakon koncerta odbrojavati Divanhana te Amel Ćurić sa suprugom Jelenom Čabarkapom-Ćurić.

Srce Zenice ponovo je ukrašeno novogodišnjom rasvjetom, a blagdansko raspoloženje već se uveliko primijeti na ulicama Zenice.

“U svrhu dekorisanja bit će utrošeno 213 LED svijetlećih dekorativnih elemenata, 21 LED cijev i 482 m kabla PgP. Grad Zenica će za ove namjene izdvojiti oko 20.000 KM, a u narednoj kalendarskoj godini planira se nabavka još elemenata koji će, po uzoru na brojne svjetske gradove, ukrašavati ulice tokom novogodišnjih praznika“, istakla je Jakuta Imširović, šefica Sektora za ekologiju i komunalne poslove.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno