Ostali sportovi

FOTO: U Zenici otvoreno Međunarodno prvenstvo i 16. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici otvoreno Međunarodno prvenstvo i 16. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize BiH – Na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici, danas 13.9.2019.godine, u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralice FBiH i domaćinstvo Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica (PODP), otvoreno je Međunarodno prvenstvo i 16. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH.

Cremoniji otvaranja, pored ostalih prisustvovali su: Mirza Ganić, premijer ZDK, Dobrica Jonjić, pomoćnik ministra za rad i socijalnu politiku FBiH i kao izaslanik člana Predsjednišva BiH Šefika Džaferovića, Mirsad Muftić, predsjednik UO paraplegičara i oboljelih od dječije paralice FBiH, Marinko Tokić, pom.ministra za nauku, kulturu i sport ZDK, Elvira Bešlija, sekretar Federalnog udruženja PODP, Harun Aliefendić, predsjednik Udruženja PODP i ostale zvanice.

Ovo Međunarodno otvoreno prvenstvo i 16.sportske igre PODP BiH otvorio je Mirza Ganić, premijer ZDK.

Na otvaranju igara istaknuto je, pored ostalog, da nisu u prvom planu rezultati, nego druženje i promocija invalidskog sporta. Osobe s invaliditetom preko ovih igara uključuju se u aktivan život i pokazuju da baveći se sportom mogu da normalno žive. Značaj igara i njihova, već tradicija, su podstrek da osobe sa invaliditetom napokon dobiju nepohodnu podršku sa svih nivoa vlasti u zakonskim okvirima.

Na ovoj manifestacije učestvuje 130 takmičara i takmičarki, koji će se takmičiti u tri sportske discipline, a to su trke u kolicima na 100, 200 i 400 metara, zatim bacačke discipline: koplje, kugla, disk i čunj, te takmičenje u šahu.

Takmičari na ovoj manifestaciji su iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije, bh. entiteta Republika Srpska i bh. entiteta Federacija BiH, koji su u defileu atletskom stazom predstavljeni na svečanom otvaranju.

Održavanje Međunarodnog prvenstva i 16.sportskih igara PODP BiH i ove godine prati i portal  ZENICABLOG, što daje i kvalitet promociji invalidskog sporta.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno