Zenica

FOTO: U Zenici otvorena izložba golubova, ptica i drugog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici otvorena izložba golubova, ptica i drugog – Od danas je u Zenici otvorena trodnevna 16. Međunarodna i 34. Međugradska izložba ptica, golubova, peradi i kunića Zenica 2019.

Izložbu organizuje Udruženje građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja – Zenica, čiji je predsjednik Almir Muco nas zamolio da pobliže objasnimo lokaciju gdje se održava izložba što i činimo.

Izložba se održava u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, kod Lamele, gdje svoje odbojkaške utakmice igraju odbojkašice OK Čelik-R. Ulaz u salu je iza zeničke Lamele, sa druge strane od glavnog ulaza u školu, između objekta Hitne pomoći i škole, a pored male, išarane trafo stanice (vidi foto) kroz uski prolaz oko 50-ak metara do sale.

Kako nam rekoše, izloženo je 520 golubova, 320 ptica, 100 peradi i oko 40 kunića. Prisutno je 110 izlagača iz cijele BiH.

-Zenica je utočište autohtonih rasa u BiH i ima ih sedam, a najzastupljeniji je zenički prevrtač, golub kojeg je stvorilo naše Udruženje u zadnjih 15 godina i koji predstavlja simbol ovog grada, gdje god se pojavimo na izložbama. Nedavno su nam stigle dvije nove boje i to bijela i fako boja zeničkih prevrtača , kaže nam Muco.

Ističe da se po prvi put održava aukcija golubova-poštara kampa „Derbi“ iz Nove Bile.

-Glavne nagrade na izložbi su MAJSTOR UZGOJA i ŠAMPION SPECIJALKE, a biće podjeljeno oko 80 nagrada u vidu pehara i medalja.

Prije izložbe bilo je raspisano takmičenje u školama na temu „Obojimo ljubimca“ i na izložbu je pristiglo oko 200 likovnih i literalnih radova iz 72 škole iz cijele BiH. Najbolji radovi će biti nagrađeni kavezima sa odabranim ljubimcima.

Satnica za posjetioce:

Petak i subota od 08 do 20 sati, a u nedjelju od 08 do 14 sati. Cijena ulaznice za odrasle je dvije KM, a za djecu jedna KM.

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno