Ostali sportovi

FOTO: U Zenici otvoren tradicionalni Bajramski šahovski turnir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici otvoren tradicionalni Bajramski šahovski turnir  – U Zenici je danas 08.6.2019.godine otvoren tradicionalni Bajramski turnir, uz učešće 36 šahista među kojima je jedan internacionalni majstor (IM) i dva FIDE majstora (FM). Turnir je proglasio otvorenim IM Goran Trkulja, jedan od organizatora turnira iz ŠK Čelik..

Tehnički organizator tradicionalnog Bajramskog šahovskog turnira je Šahovski klub Čelik, koji se održava u povodu obilježavanja Ramazanskog Bajrama, a sponzor turnira je „MEISTER“ d.o.o.Sarajevo.

Turnir se održava u šahovskom Domu u Zenici. Igra se po Švajcarskom sistemu u devet kola sa tempom igre od 11 minuta po igraču, uz kompjutersko parovanje. Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE.

Glavni sudija turnira je IA Sejfudin Miskić, sudija i operater NA Belmir Miskić.

Nagradni fond je 460 KM i biće podijeljen na šest prvoplasiranih šahista. Dodijelit će se i specijalna nagrada za najuspješnijeg kadeta (2003.god. i mlađi).

Pobjednik prošlogodišnjeg turnira za Ramazanski Bajram u Zenici bio je Muris Konjičanin iz Sarajeva sa 9 pobjeda u 9 mečeva.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno