Ostali sportovi

FOTO: U Zenici održane osamnaeste atletske sportske igre i takmičenje u šahu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici održane osamnaeste atletske sportske igre i takmičenje u šahu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK- Protekle subote na terenima SRC Kamberovića polje u Zenici, sa početkom od 09:00 sati, održane su 18.Kantonalne atletske sportske igre i  takmičenje u šahu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) ZDK, saopštavaju iz zeničkog Udruženja (PODP).

Niz koji već traje, nisu ni ove godine prekinuli gdje je, uz učešće preko 65 takmičara iz gradova Doboj jug, Zavidovići, Žepče, Zenica, Kakanj, Visoko, održano takmičenje u atletskom višeboju (kugla, koplje, disk, čunj), te utrke u kolicima na 100 i 200 metara.

-Bitnost igara je u potpunoj vidljivosti osoba s invaliditetom i njihovog doprinosa zajednici, te želja da se potaknu svi donosioci odluka da rade na poboljšanju prava i statusa osoba s invaliditetom u društvu -, kažu iz zeničkog Udruženja, te nastavljaju.

-Rezultati su bili očekivani, jako dobri, uprkos promjenjivim vremenskim uslovima, a izvrsna su uvertira za predstojeće Državno prvenstvo, koje će se održati u Zenici u septembru mjesecu.

Otvorenje igara i čast da to uradi pripala je direktoru ZZO, Omeru Škalji.

-Na kraju, nećemo elaborirati rezultate oni su tu, ali moramo da pocrtamo veliko zalaganje uposlenika JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, koji su nam omogućili i pripremili stadion za nesmetano odvijanje takmičenja -, kaže se na kraju saopštenja Udruženja PODP Zenica.

E.Imamović

Foto PODP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno