Zenica

FOTO: U Zenici održan Skup podrške generalu Atifu Dudakoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici održan Skup podrške generalu Atifu Dudakoviću – U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih udruženja Grada Zenice danas 30.4.2018.godine u Zenici, na spomen obilježju „Kameni spavač“, održan je skup podrške generalu Atifu Dudakoviću, bivšem komandantu  Petog korpusa Armije BiH.

Posjećamo, Dudaković i još 12 osoba lišeni su slobode u policijskoj akciji provedenoj u petak na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa, Velike Kladuše i Cazina. Kako je ranije saopštilo Tužilaštvo BiH, oni su osumnjičeni za ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz 1994. i 1995. godine.

Na spomen obilježje, članovi udruženja  položili su cvijeće za poginule borce i civile Zenice. Skup je trajao 10-ak minuta, a na početku je intonirana i himna BiH.

Pred oko 100-tinjak prisutnih, skupu se obratio Alija Redžić, predsjednik Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Grada Zenice, rekavši da  SIPA i Tužilaštvo vrše pritisak i nasilje.

-Već 11 godina se vodi istraga protiv Dudakovića i saradnika, ali na sve pozive su se uredno odazvali, a na kraju nas ponižavaju hapšenjima. Mi podržavamo sve institucije i sud i tužilaštvo i sve policijske agencije, ali smatramo da su u ovom slučaju prekoračili zakonska ovlaštenja i zato im upućujemo javnu kritiku da se to više ne ponovi. Nadamo se da će pravda pobijediti i sigurni smo da je Peti korpus ponos Krajine i Bosne i Hercegovine -, kazao je, između ostalog, Alija Redžić.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno