Ostali sportovi

FOTO: U Zenici održan Prvi Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “SRCE ČELIKA”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Po prvi put, u historiji Grada Zenice, protekle subote, održan je 1. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “SRCE ČELIKA”, koji se održao u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

Domaćin i organizator turnira bio je, veoma uspješni, zenički Klub ritmičke gimnastike (KRG) „Čelik“  iz Zenice.

Nažalost, takmičenje je bilo zatvorenog tipa bez publike, obzirom na Naredbe donesene od strane Federalnog kriznog štaba. KRG “Čelik” se potrudio da prenosi uživo takmičenje na youtube kanalu Kluba.

Nakon sumiranja rezultata i utisaka prenosimo objavu sa stranice organizatora, KRG „Čelik“ Zenica:

-Prvi Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “Srce Čelika” održan je 09. oktobra 2021. godine u Sportskoj dvorani Arena “Husejin Smajlović” na kojem je učestvovalo 13 klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Turnir je trajao čitav dan, a nastupilo je oko 200 učesnica koje su se takmičile u individalnim vježbama, raspoređene po starosnim kategorijama i programima napretka – Nacionalni program, B- light program, B program i A program. Ocijenjeno je oko 300 vježbi, te su oni najbolji dobili pehare, medalje, diplome i poklone.

Ponosno ističemo da je naš turnir “SRCE ČELIKA” podržalo čak 47 privrednih subjekata, čime dokazujemo da se naš rad vidi, te se ovom prilikom zahvaljujemo svim sponzorima koji su učestvovali u ovoj historijskoj sportskoj zeničkoj priči.

Hvala i našim vrijednim volonterima – roditeljima, koji su vrijedno radili na ovom projektu i svoje zadatke obavljali kako bi se svi učesnici osjećali ugodno.

Prvi turnir ritmičke gimnastike u historiji grada Zenice, nažalost, održan je bez prisustva publike odlukom Kriznog Štaba ZDK.

Klub ritmičke gimnastike “Čelik” Zenica je ponosan na ovaj projekat, naš Prvi internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “SRCE ČELIKA”, te se zahvaljujemo svim klubovima koji su se odazvali našem pozivu i zajedno sa nama upisali historijski korak ritmičke gimnastike u Zenici. Ovaj turnir je veliki korak za naš klub, a nadamo se da ćemo se vidjeti opet u Zenici – gradu sporta, već sljedeće godine, u nekim normalnijim uslovima, bez ograničenja i Covid19 protokola, gdje će publika moći prisustvovati ovako velikim internacionalnim takmičenjima i gdje ćemo svi zajedno moći uživati u čarima ritmičke gimnastike i spektakularnim nastupima djevojčica -, ponosno saopštavaju iz KRG „ČELIK“ ZENICA.

E.Imamović

Foto E.Imamović/Jasmin Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno