Ostali sportovi

FOTO: U Zenici održan atletski miting: Sjajan povratak Pezera i vrhunski rezultati Zeničana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici održan atletski miting: Sjajan povratak Pezera i vrhunski rezultati Zeničana – Uprkos pandemiji koronavirusa u Zenici je danas održan 11. međunarodni atletski miting koji je okupio takmičare iz BiH i još šest država, a svojim rezultatima briljirali su domaći takmičari.

Takmičari iz BiH, Srbije, Crne Gore, Gane, Rumunije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske danas su se takmičili u osam muških i šest ženskih disciplina uz revijalni nastup mladih zeničkih atletičara, utrke u kolicima i utrke predškolskog uzrasta na 80 metara.

Najviše uzbuđenja bilo je u disciplini bacanja kugle gdje je Mesud Pezer nakon duge pauze osvojio prvo mjesto s dužinom od 20.38 metara, dok je drugoplasirani bio Kemal Mešić sa 19.88 metara. Treći je bio Hamza Alić koji je kuglu bacio tek na 18.18 metara.

U disciplini koplja ponovo je briljirao Zeničanin Dejan Mileusnić koji je bio prvi sa 77.80 metara, a Vedran Samac iz Srbije bio je drugi sa 73.40 metara. Na utrci od 800 metara nije nastupao najbolji bh. atletičar u ovoj disciplini – Amel Tuka, ali najsjajniju medalju odnio je Abedin Mujezinović iz Zenice.

Također, Maid Redžić je osvojio prvo mjesto rutinskim skokom u vis preskočivši 2.00 metara, a Mediha Salkić iz Zenice je bila prva u disciplini bacanja diska.

Ajla Bašić bila je prva u bacanju u kladiva, dok je Maša Garić bila najbrža u disciplini 100 metara s preponama. Ivana Ilić iz Srbije bila je prva u utrci na 100 metara, dok je Elzan Bibić zlato osvojio na utrci 3.000 metara.

Jelena Gajić je bila pobjednica utrke na 400 metara, dok je Aleksandar Grnović bio prvi u skoku u dalj.

E.Mehić/klix.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno