Zenica

FOTO: U Zenici gužve ispred banaka, većina penzionera nosi maske, ali bez distance

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Redovi ispred banaka u Zenici su po nekoliko desetina metara, a rijetko ko se pridržava distance između osoba u redu s obzirom na manjak prostora da se ispoštuje naredba nadležnih.

Iako su iz kriznih štabova apelirali da se izbjegavaju gužve kako bi se spriječilo potencijalno širenje zaraze koronavirusom, to je danas nemoguće uraditi u užoj jezgri Zenice gdje je u odnosu na protekle dane prevelika koncentracija građana, uglavnom iznad 60 godina.

Međutim, iako neke naredbe nije moguće ispoštovati zbog trenutnih uslova, pohvalno je da većina nosi zaštitne maske te da je rijetkosti vidjeti nekoga ko ne poštuje ovu naredbu Federalnog štaba civilne zaštite.

Kretanje penzionerima danas je dozvoljeno do 12 sati nakon čega se moraju vratiti kućama, ali sudeći prema refovima ispred zajedničkih naplatnih mjesta za račune i banaka, veliki broj njih neće moći danas podići svoju penziju zbog čega će i sutra čekati u redu.

ELMEDIN MEHIĆ

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno