Zenica

FOTO: U Vranduku obilježena 24.godišnjica zeničke 330.Lahke brigade ARBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Vranduku obilježena 24.godišnjica zeničke 330.Lahke brigade ARBiH – Kod šehidske česme u Vranduku, u podnožju drevne vrandučke tvrđave i u blizini džamije sultana Mehmed Fatiha, danas 22.12.2017.godine, upriličena je svečanost obilježavanja 24.godišnjice zeničke 330.Lahke brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Na spomen obilježje položeni su vijenci i cvijeće od strane Udruženja šehidskih porodica, 330.brigade i  Grada Zenice, te je proučena fatiha za sve šehide ove brigade.

Moderator svečanosti bio je Faruk Kadrić, u ime Gradskog odbora za obilježavanje značajnih datuma iz perioda 1992.-1995. godine i istakao da je ovo 12.manifestacija u protekloj 2017.godini i ujedno završna na obilježavanju ovih značajnih datuma.

Prisutnim su se obratili Ismet Begić, član štaba 330.Lahke brigade i Mirsad Ibraković, prvi komandant 330.brigade, koji su evocirali uspomene na ratni put ove brigade. Prezentirano je kako i kada je osnovana ova brigada za nemilski kraj i kako je Vranduk dao jednu četu ove brigade, te kako je ova brigada dala veliki doprinos ukupnom oslobađanju i završetku rata na širem zeničkom prostoru.

Na kraju manifestacije komandant Ibraković uručio je prigodne nagrade za nekoliko zaslužnih pojedinaca u vidu knjige-zbirke literalnih radova učenika zeničkih osnovnih škola, „Pjevajmo domovinu“, koja je promovisana dan ranije u Muzeju grada Zenica.

Vjerski dio programa obavljen je istog dana prije džuma namaza u džamiji u Vranduku i u svim džamijama nemilskog područja, gdje je proučen Jasin i dova za sve poginule pripadnike ove brigade. U sklopu ove manifestacije prigodne poetske numere izveo je Nusmir Muharemović, glumac BNP-a Zenica.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno