Rukomet

FOTO: U toku 11. tradicionalni rukometni turnir za dječake i djevojčice „Zenica 2021“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U gradskoj Areni “Husejin Smajlović” u Zenici u toku je dvodnevni tradicionalni 11.rukometni turnir prijateljstva, „Zenica 2021“. Ove godine, zbog pandemije koronavirusa na turniru nastupaju samo domaće ekipe i turnir neće imati međunarodni karakter. Turnir će se održati tekućeg vikenda, 09. i 10. januara 2021.godine, a organizator je ŠR „Čelik Junior“ iz Zenice. Prethodni turniri trajali su tri dana, dok će ovaj trajati dva dana i to bez prisustva publike. Turnir će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Kod dječaka, prema dostavljenom rasporedu, igra se u tri kategorije i to 2003. 2005. i 2007.godište i kod djevojčica 2004.godište.

U kategoriji dječaka 2003.godište nastupaju: Čelik Junior, Bosna Sarajevo, Cazin, Sloga G.Vakuf, Bosna Visoko, Respekt, Briješće i Radnički.

Kod dječaka 2005.godište igraju: Čelik Junior, Bosna Visoko, Sloga G.Vakuf, RK Čelik Zenica, Konjuh, Velež i Kiseljak.

Kategorija dječaci 2007.godište: Čelik Junior, Sloga G.Vakuf, Kiseljak, konjuh, Bosna Visoko i Velež.

Djevojčice 2004.godište: Sloga 2013, Kiseljak i Sedmerac.

Utakmice počinju oba dana u 8:30 sati na terenima A i B. Prvog dana igraju se utakmice po grupama i dva polufinala, a u nedjelju su utakmice za plasman i turnir za djevojčice. Domaćin i organizator turnira “Čelik Junior” za najbolje pojedince i ekipe pripremio je i prigodna priznanja. Donosimo vam nekoliko detalja za utakmice RK Velež – RK Čelik, kategorija 2005., koju je dobila ekipa RK Velež.

Tekst i foto galerija E.Imamović

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno