Zenica

FOTO: U PU OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ Zenica realiziran ciklus kreativnih radionica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U PU OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ Zenica realiziran ciklus kreativnih radionica – Ove godine, u mjesecu aprilu u PU OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ Zenica realizirano je niz kreativnih radionica sa učenicima, koje su pokrenute u saradnji Vijeća roditelja i Vijeća učenika naše škole. Radionice je vodila roditelja Hikmeta Husanović poznata po svojim Hiki rukotvorinama i izradi ukrasnih predmeta za različite namjene. Hiki rukotvorine predstavljene su svim uzrastima u našoj školi. Članovi Vijeća učenika naše škole imali su zadatak da na deset susreta izrade ukrasna imena svih učenika u školi.

Imena se mogu postaviti na vrata sobe ili ormariće u školi. Izložba radova sa kreativnih radionica planirana je da bude izložena za Dan škole. Izložba će biti prodajnog karaktera, a prikupljeni novac preusmjerit će se za kupovinu materijala za naredne radionice, po mogućnosti kupovinu mašina za izradu ukrasnih kutija koja bi obogatila sadržaj nekoj budućoj kreativnoj sekciji u školi.

Uz dobru ideju, kreativne ljude, učenike pune elana i dobre volje, napraviti se  može svašta, a ni smijeha nije nedostajalo. Uglavnom sve je proteklo u ugodnoj atmosferi, gdje su svi bili aktivni. Hvala našoj kreativnoj roditeljki Hikmeti Husanović koja je s nama podijelila svoja umijeća.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno