Zenica

FOTO: U Lukovom polju svečano otvorene prostorije novoizgrađene ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Mjesnoj zajednici Lukovo polje je danas svečano obilježen završetak projekta izgradnje ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom.

Radi se o projektu vrijednom 609.118,10 KM, a koji je realizovan sredstvima Grada Zenica, Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja su obezbijeđena posredstvom aplikacije Grada Zenica na javni poziv za dodjelu sredstava.

Ključeve novog, modernog objekta ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom direktorici JU „Dom zdravlja“ Zenica dr. Mersiji Kasumović i predsjedniku MZ Lukovo polje Muameru Žuniću uručio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

„Sretan sam što su naša nastojanja da se za stanovnike ovog područja osiguraju adekvatni uslovi za pružanje primarne zdravstvene zaštite urodila plodom. Osim ambulante, mještani će dobiti i prostorije za potrebe Mjesne zajednice. U Lukovom polju planiramo još jedan važan infrastrukturni projekat, izgradnju raskrsnice sa kružnim tokom, kako bi se olakšao ulaz u ovo naselje. Radimo na tome da udovoljimo potrebama svih mjesnih zajednica, pa tako i ove. Ono što i ovaj put želim ponoviti je da sve projekte realizujemo bez zaduženja i dizanja kredita. Nadam se da vam ova ambulanta neće trebati, jer vam želim dobro zdravlje, ali u svakom slučaju sam zadovoljniji što ćete imati kvalitetne uslove za ostvarivanje zdravstvene zaštite“ rekao je gradonačelnik Kasumović.

Prisutnim zvanicama i predstavnicima medija obratila se i direktorica JU „Dom zdravlja“ Zenica dr. Mersija Kasumović.

„Javna ustanova „Dom zdravlja“ Zenica je za realizaciju ovog projekta izdvojila oko 290.000,00 KM. Na području grada Zenice ovo je 28 ambulanta porodične medicine. Mještani Lukovog polja i okolnih naselja će odsad imati nov, moderan objekat porodične ambulante, što dosad nikad nisu imali. U novom prostoru pružat će se kvalitetna zdravstvena zaštita. Ambulanta će s radom početi u skorije vrijeme, zbog toga što je potrebno završiti određene administrativne procedure“, poručila je direktorica Kasumović.

Predsjednik Mjesne zajednice Muamer Žunić je kazao da izgradnja ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom predstavlja veliki doprinos mjesnoj zajednici i mještanima jer nakon dugo godina imaju svoju ambulantu.

Dodao je da su dosad zdravstvenu zaštitu ostvarivali u susjednoj mjesnoj zajednici Radakovo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno