Zenica

FOTO: U kasarni obilježen Dan OS BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U kasarni obilježen Dan OS BiH – U kasarni „7. Muslimanske brigade“ u Zenici danas je u organizaciji 1. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade priređena svečanost povodom obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, organizacija i institucija Zeničko dobojskog kantona i Grada Zenice, te boračkih udruženja i organizacija.

Prisutnima se obratio komandant 1. Pješadijskog bataljona brigadir Nedžad Terzić ukazavši da su u 2016. godini realizovana ukupno 44 zadatka, pri čemu je u rotacijama i smjenama bilo angažovano preko 800 pripadnika jedinice.

-Posebno smo ponosni na činjenicu da smo ove godine u potpunosti realizovali naš ambiciozan i zahtjevan plan obuke komande bataljona, ali i jedinica, i u potpunosti ispunili postavljene ciljeve individualnog i kolektivnog obučavanja, kazao je brigadir Terzić.

Na svečanosti su, na osnovu prijedloga pretpostavljene Komande, najboljim pojedincima 1. pješadijskog bataljona uručena priznanja, pohvale i novčane nagrade.    (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno