Zenica

FOTO: U Gradskom parku u Zenici održani koncert i izložba u organizaciji KŠC-a „Sveti Pavao“ i HKD „Napredak“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zajedničke snage udružili su Katolički školski centar „Sveti Pavao“ i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ koji su u petak 18.6.2021. u gradskom parku u Zenici održali koncert i izložbu „Na mladima svijet (p)ostaje, o(p)staje i ostaje“.

Kad je riječ o glazbenom dijelu, učenici i profesori Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ pripremili su različite točke pa je publika imala prigodu čuti izvedbe poznatih skladbi na violini, klaviru, klarinetu, harmonici. Osim učenika i profesora KŠC-a, u programu su sudjelovali i vokalno-instrumentalni sastav „Novo nebo“, koje djeluje pri župi sv. Ilije Proroka u Zenici, a čiji su članovi bivši i sadašnji učenici KŠC-a. Gosti izvođači došli su iz Srednje muzičke škole u Zenici te Srednje glazbene škole u Novom Travniku, a vrijedno je spomenuti i školski zbor i orkestar. Program je bio raznolik pa su se mogli čuti i glazbeni klasici, sevdalinka, duhovna pjesma, kao i pop pjesma.

Osim što je publika uživala u glazbi, samu pozornicu krasio je i izložbeni dio. To je djelo ruku Kristine Livačić, akademske kiparice i profesorice likovne umjetnosti u KŠC-u.

Ravnatelj KŠC-a „Sveti Pavao“ i HKD „Napredak“,  podružnice u Zenici, vlč. Vlatko Rosić,  u svom je uvodnom obraćanju istaknuo: „Odlučili smo pred kraj školske godine organizirati događaj koji će staviti točku na još jednu godinu punu izazova za nas. Ovo je svojevrsni glazbeno-scenski performans jer će glasove naših pjevača pratiti pokreti likova s instalacija koje je izradila prof. Livančić. Kako poruka događaja kaže, ovaj svijet izgrađujemo zajedno s mladim ljudima i za njih, jer će zbog njih opstati i njima ostati ovaj svijet. Ali je ključno pitanje kakav svijet im ostavljamo, odnosno kako smo ih uspjeli odgojiti da oni danas sutra vode ovo čovječanstvo izgrađuju bolji i pravedniji svijet. Naravno da su ovo pitanja i izazovi koji opterećuju cijeli svijet, ali i mi u KŠC-u i Napretku se trudimo dati svoj doprinos odgajajući mlade naraštaje za ispravne i neprolazne vrijednosti.“

U vremenu pogođenom pandemijom ovaj je događaj bio znak da KŠC i Napredak, bez obzira na okolnosti, njeguju vrijednosti koje su mladima potrebne, umjetničko izražavanje i potreba za kulturom su nam itekako na visokoj ljestvici vrijednosti. Vjerujemo da će ovaj događaj biti poruka mladim ljudima da budu društveno angažirani, da mijenjaju svoju okolinu, čine je boljim mjestom za život pa se onda nećemo ni plašiti budućnosti ako znamo da imamo ispravno odgojene mlade ljude.

Ovaj je događaj svakako obogatio kulturnu ponudu Grada Zenice i pokazao izložbom, izvedbom učenika i prijatelja kako potičemo mlade umjetnike na izražavanje i njegovanje ljudskih i kršćanskih vrijednosti.

Zorana Krstičević Mravak



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno