Zenica

FOTO: U dvorištu Islamskog centra Zenica održan program u povodu Nove 1446. hidžretske godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U dvorištu Islamskog centra Sultan Ahmed pred velikim brojem vjernika u petak, 5. jula 2024. godine, održan je program u povodu obilježavanja Nove hidžretske 1446. godine. Program je proučio hor imama Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Zenica, a sastojao se od učenja Kur’ana i ilahija. U ime domaćina, prisutne je poselamio glavni imam mr. Sumedin-ef. Kobilica koji je svima zaželio hairli i mubarek Novu hidžretsku godinu.

Prigodnim vazom prisutnima se obratio hafiz prof. dr. Kenan Musić koji je podsjetio da je događaj hidžre planetarno važan događaj čiji se značaj mjeri njegovih uticajem na društvene tokove. Istakao je i da je početak hidžretske godine prilika da preispitamo svoju vjeru, svoj odnos prema drugima, prema rodbini i prema Ahiretu.

Prigodnom besjedom na kraju svečanosti se obratio muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji je uz čestitku poručio da će svijet proteklu godinu pamtiti po neizrecivom bolu i patnji naše braće u Palestini uz nadu da će neredni dani biti olakšanje za njihovo stanje.

(Preporod.info)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno