Zabava

FOTO: U Cabaret clubu održano veče sevdaha sa Eminom Sinanović i gostima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Cabaret clubu održano veče sevdaha sa Eminom Sinanović i gostima – u Cabaret clubu, a uokviru Cabaret Winter Festa (CWF), održan je prvi solistički koncert mlade Emine Sinanović pod nazivom „SEVDAH DUŠOM OPJEVAN”.

U prepunom Cabaret clubu Eminini gosti bili su njene kolege pjevači Džejma Terzić, Senad Alić i Muris Šarić. Moderatori manifestacije bili su Sedžida Beganović-Isaković i Mustafa Mekanić. Pjevače je pratio orkestar BZK Preporod Zenica.

Inače, Emina Sinanović je rođena 1998.godine u Vranduku, studentica je, a pjevanjem se bavi od svoje desete godine. Članica je nekoliko udruženja, koja promovišu sevdah, BZK Preporod, Bosnia-folk, ART kuća sevdaha, Sehara. Pobjednica je festivala sevdaha „Vranduk-Zenica 2017“.

U večerašnjem prvom solističkom koncertu Emina je otpjevala nekoliko blokova od po pet pjesama, a publika je aplauzom nagrađivala i podržavala njenu interpretaciju.

Pred večerašnji nastup Emina je izjavila:

– Budući da već dugo pratim ovaj zimski festival, koji daje priliku svima da se predstave, odlučila sam i ja Zeničanima otpjevati najljepše sevdalinke. Sevdah je dio nas, naše kulture i tradicije, a ja to njegujem i nastavljam. Ovo je moj prvi solo nastup i bit će mnogo sevdalinki izvedeno, uz goste koji će me pratiti i pjevati sa mnom-, istakla je Emina.

Da podsjetimo, CWF je jedini zimski festival u Zenici, organizatori manifestacija su braća Petrović, Ivan i Andrija i ovo je njegova četvrta godina postojanja.

Ozbiljnost festivala je prepoznalo i Bosansko narodno pozorište Zenica, koje je postalo prijatelj festivala i ustupilo sve svoje scene za održavanje programa.

Festival se održava na na tri lokacije, na Trgu BiH, u ljetno-zimskoj bašti Cabaret cluba, u samom Cabaret clubu, te na scenama BNP-a.

I ova, kao i svaka druga noć je posvećena osobama sa posebnim potrebama, koje će biti dio ove zimske priče, iz Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” Zenica.

I ove zime, Cabaret Winter Fest piše samo najljepše zimske priče

CWF traje od 15.12.2017. do 30.12.2017.godine, a zadnjeg dana na programu je Dan dječjeg osmjeha-koncert, predstava i podjela gratis paketića.

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno